Kovending: Mitsubishi kommer retur

Det er alligevel ikke slut med salg af Mitsubishi-modeller i Europa. Den mellemstore Eclipse Cross som plugin-hybrid skal afløse Outlander, og så skal Renault levere to nye modeller til vennerne hos Mitsubishi. Men om Danmark bliver en del af det nye Mitsubishi-landkort, er uvist.

Mitsubishi Eclipse Cross er blevet fornyet og fås som plugin-hybrid.
Nyt om biler

Farvel Europa, sagde Mitsubishi i sommeren 2020. Men det blev et kort fravær. For japanerne kan alligevel ikke undvære Europa, viser det sig nu.

Mærket vender tilbage (det nåede ikke at være helt væk) med tre modeller, hvoraf de to bliver versioner af Renault-biler.

Det står fast, efter at Mitsubishi har indgået aftale med alliance-partneren Renault om, at franskmændene skal levere to Renault-modeller til Mitsubishi. Den første vil være klar i 2023.

Clio og Captur med diamant-logo?

Det fremgår ikke, hvilke modeller det bliver, ud over at blive betegnet som bestsellers, som allerede er typegodkendt. Det peger på Clio og Captur.

Oplagt ville det også have være med en ren elbil. Renault lancerer i begyndelsen af 2022 en ny, elektrisk hatchback I Mégane-størrelse. Lidt senere, formentlig i slutningen af 2022, kommer en SUV-variant af samme bil (svarende til Nissan Ariya).

Eclipse Cross skal afløse Outlander

Med den forholdsvis korte tidshorisont er det sandsynligt, at de to franskbyggede Mitsubishi-modeller vil være meget lig deres ophav. De to firmaer fremhæver dog, at selv om platformen er den samme, vil modellerne have ’forskelligheder, der afspejler Mitsubishi mærke-DNA.’

Eclipse Cross, der netop er fornyet, er næsten lige så rummelig som Outlander og fås nu også som plugin-hybrid.
Eclipse Cross, der netop er fornyet, er næsten lige så rummelig som Outlander og fås nu også som plugin-hybrid.

Ud over de to omdøbte Renault-modeller vil Mitsubishi sælge den fornyede Eclipse Cross som plugin-hybrid i Europa. Denne bil kunne i princippet komme meget snart. Den sælges allerede i Norge.

Se alle Motors biltest

Mitsubishi siger, at salget af de to Renault-modeller vil ske på ’udvalgte markeder’. Dermed er det usikkert, om Mitsubishis uventede returnering også kan glæde danske kunder og forhandlere.

Danmark ikke afgjort

Fra den danske Mitsubishi-importør lyder meldingen:

- Der er ikke taget stilling til, hvem ’de udvalgte’ markeder bliver. Med andre ord er det for tidligt at sige noget om, hvor vidt Danmark kommer med på europakortet.

Mitsubishi solgte blot 148.000 biler i Europa i 2019 og 103.000 i corona-året 2020. Den mest solgte er minibilen Space Star. I Danmark solgte mærket ca. 1.700 personbiler i 2020, hvilket rakte til en 21. plads. Over 80 procent af salget var Outlander.