Populær mikrobil får trækkrog

Hidtil har det ikke været muligt at købe en mikrobil med anhængertræk, men nu er Hyundai i10 blevet godkendt til at få monteret en trækkrog - og den må rent faktisk bruges til at trække en trailer. Det øger bilens brugsværdi.

Hyundai i10 kan nu få anhængertræk.
Nyt om biler

Det er ikke fordi, de små mikrobiler er særlig velegnet til at trække en stor påhængsvogn, så egentlig er det ikke så mærkeligt, at de ofte ikke kan fås med anhængertræk. Men mange bilejere ønsker at kunne køre med en cykelholder, en bagageboks eller en lille havetrailer, og den mulighed åbner sig nu for købere af den lille Hyundai i10.

Desværre kan man ikke montere træk på de biler, der allerede er ude at køre. Det skyldes, at bilens ledningsnet skal forberedes. Også selve monteringsstedet skal forberedes fra fabrikken.

Det betyder at bilen skal bestilles til mulighed for anhængertræk fra ny af, og den del af festen koster 1.500 kr. Derudover skal selve trækket købes og monteres, og det plejer at koste i nærheden af 10.000 kroner, men endnu er den samlede pris ikke klar fra importøren.

Hyundai i 10 må trække en påhængsvogn på op til 300 kg.
Hyundai i 10 må trække en påhængsvogn på op til 300 kg. Men muligheden skal bestilles fra fabrikken.

Med træk på bilen må Hyundai i10 trække en påhængsvogn på op til 300 kg uanset om den har bremser eller ej.

Spørg FDM til råds

Et ret avanceret træk

Det træk, der skal monteres, er et aftageligt et af slagsen, og sammen med et ret avanceret ledningsnet er det et 13-polet stik, der indgår i pakken. Det betyder, at man let kan montere ledningerne fra en lygtebom til en cykelholder, ligesom nye trailere med 13-polet stik let kan monteres på en sikker måde.

Har man en ældre lygtebom eller en ældre trailer med et 7-polet stik, kan man benytte en adapter.

De første udgaver af Hyundai i10 med trækmulighed dukker op i forsommeren til priser fra 104.000 kr.