Mercedes til syv på strøm

Endnu en elbil er på vej fra Mercedes-Benz: den syvpersonres SUV EQB. I første omgang lanceres EQB 350 4Matic med en rækkevidde på 419 km. En ’langtrækkende’ version er planlagt. Ni elbiler bliver lanceret inden for ca. tre år.

Verdenspremieren på EQB fandt sted i Shanghai.
Nyt om biler

Elbil nr. fem inden for ca. to år er på vej fra Mercedes-Benz. Med verdenspremiere i Shanghai, Kina viser Mercedes den syvpersoners EQB, som er en elversion af GLB.

Kina får bilen først, men den når til Europa allersidst på året, produceret til os i Ungarn.

Selv om EQB har et pladskrævende batteri i bunden, har bilen mulighed for syv sæder lige som GLB. Tredje række er passende for personer på op til 1,65 m siger Mercedes-Benz.

Den europæiske udgave af EQB kommer omkring årsskiftet.
Den europæiske udgave af EQB kommer omkring årsskiftet. Lige som EQA har elbilen et bredt lygtebånd, som adskiller den fra GLB.

I den europæiske udgave bliver der også mulighed for en udgave med fem pladser. 

Over 400 km

Første variant er den firehjulstrukne 350 4Matic, som får en officiel rækkevidde på 419 km. Mercedes oplyser, at mindste batteri i serien bliver på 66,5 kWh, men om det er det batteri, der rækker til de 419 km, er uvist.

Under alle omstændigheder kommer senere en udgave med ’langtrækkende’ batteri, formentlig lidt over 500 km.

Både versioner med forhjulstræk og firehjulstræk er planlagt, lige som der kommer flere motorydelser. De vil gå over 200 kW – 272 hk.

Følg Motor på Instagram

EQB har lige som GLB plads til syv personer. De to på bageste række skal dog helst ikke være over 1,65 meter høje.
EQB har lige som GLB plads til syv personer. De to på bageste række skal dog helst ikke være over 1,65 meter høje.

Næste elbil: EQT

Med EQB nærmer Mercedes-Benz sig ni elbiler – alle lanceret inden for ca. tre år. Først kom EQC, siden fulgte EQV, tidligere i år er lanceret EQA og EQS, og til maj vises EQT, en lille varevogn/rummelig MPV. Det er Mercedes-Benz' udgave af Renault Kangoo. I 2022 kommer EQE og EQE SUV og EQS SUV.

Selv om navnene kan virke forvirrende, er der system i dem. Det sidste bogstav henviser til den modelfamilie, den er en del af. Dvs. EQC er en elektrisk C-klasse og EQB er en GLB.

EQT bliver næste elbil fra Mercedes. Den vises først i maj.
EQT bliver næste elbil fra Mercedes. Den vises først i maj.