Spotify vil have sin egen plads i din bil

Spotify lancerer Car Thing - en selvstændig skærm til bilen, der kun er til musik og podcasts.

Foto: Spotify
Nyt om biler

Musiktjenesten Spotify vil ikke længere tage til takke med at være en app på din telefon. I hvert fald ikke, hvis man skal dømme efter deres nyeste produkt. Den lidt akavet navngivne ”Car Thing” er en separat skærm, der er lavet kun til Spotify – og intet andet.

Car Thing, som bedst kan skrives på dansk som "Bildims", er en lille, berøringsfølsom skærm på cirka 4”, der er lavet til at blive monteret på enten luftdyserne, eller i CD-afspilleren på en bil. Den er udstyret med fire genvejsknapper og et drejehjul, hvis man foretrækker at styre den ved at føle sig frem. Derudover kan den også stemmestyres, dog kun på engelsk.

I første omgang er Car Thing kun blevet lanceret i USA. Det er uvist, om den overhovedet kommer til Danmark – eller, hvornår den i så fald ville komme.

Spotify Car Thing er lavet til både podcasts og musik.
Foto: Spotify

Lavet til biler uden skærme

Den er dog ikke helt en selvstændig enhed – den kræver, at man har en mobiltelefon med dataforbindelse med i bilen ved siden af. Derudover er det et krav, at man har deres betalingsabonnement, Spotify Premium.

Car Thing kan kun fås i USA, og kun hos en særligt udvalgt gruppe af deres brugere. Til gengæld skal de udvalgte brugere kun betale fragtomkostningerne for at få fingrene i deres helt egen bildims. De forventer, at den kommer til at koste 80 dollars, eller cirka 500 danske kroner, når den lanceres for alvor.

Spotify fortæller selv i en pressemeddelelse, at den ikke er lavet til at konkurrere med de infotainmentskærme, der allerede sidder i mange nyere biler. Den er i stedet lavet til ældre biler, eller til dem som har valgt at købe en bil uden den store skærmpakke.