VW trækker stikket til billig elbil

Det er slut med Danmarks hidtil to billigste elbiler. Både VW Up og Seat Mii er udgået i Danmark. Bilerne bygges stadig, men tyskerne aftager hele produktionen på grund af høje tilskud.

VW e-Up er forsvundet efter kort tid på markedet.
Nyt om biler

Det blev et kort liv, VW e-Up og dens søskende hos Skoda og Seat fik siden introduktionen i begyndelsen af 2020.

Skoda Citigo som elbil var kun til salg i få måneder, mens både Up og Mii efter en meget ujævn levering kom tilbage omkring årsskiftet. Men nu er de atter udgået. Hverken VW e-Up eller Seat Mii Electric kan bestilles eller leveres.

De har ellers været Danmarks billigste elbiler til hhv. 180.000 og 160.000 kr. Dermed er der ingen elektriske biler til under 200.000 kr., indtil Dacia Spring kommer til efteråret.

Alt går til Tyskland

Hos den danske VW-importør forklarer informationschef Thomas Hjortshøj, at det tyske marked aftager alle e-Up. Efterspørgslen er steget markant, efter at det i Tyskland er blevet muligt at få et betydeligt, kontant tilskud ved køb af ny elbil.

Tilskuddet på 9.500 euro er uafhængigt af bilens pris, så jo billigere bil, jo relativt mere batter tilskuddet.

Informationschefen oplyser, at det ikke kan udelukkes, at e-Up kan vende tilbage, men i givet fald bliver det tidligst allersidst i 2021.

Alle nye elbiler i 2021 og 2022

Seat-fremtid uvis

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den danske Seat-importør om, hvorvidt Mii eventuelt kan gøre comeback, eller om Seat har droppet sin version af bilen permanet. Skoda Citigo er helt udgået af produktion.

VW har stadig den benzindrevne Up i programmet.

Alle tre, identiske mikro-elbiler bygges, eller blev bygget, på samme samlebånd i Slovakiet.

Få FDMs nyhedsbreve