ID.3 får frisk fætter fra Spanien

Cupra Born hedder den nyeste elbil fra Volkswagen-gruppen. Bilen er næsten helt identisk med VW ID.3. Rækkevidden bliver op til 540 km.

Cupra Born er nært beslægtet med VW ID.3.
Nyt om biler

Her er endnu en ny elbil, som snart er klar til danske bilkøbere. Mærket vil lyde ukendt for mange, men bilen som sådan har de fleste hørt om før.

Det er spanske Cupra – en del af Seat og i sidste ende Volkswagen-gruppen – der nu lancerer sin første rene elbil. Den hedder Born og er meget nært beslægtet med VW ID.3, både teknisk og designmæssigt.

Den femdørs hatchback har som ID.3 baghjulstræk, har samme dimensioner og fås med samme udvalg af motorer og batteristørrelser.

Cupra Born har tilsyneladende samme karrosseri som VW ID.3. Front og bagparti er unikt for Born.
Cupra Born har tilsyneladende samme karrosseri som VW ID.3. Front og bagparti er unikt for Born.

Born kommer med enten 150 eller 204 hk samt en version med ’overboost’ og dermed op til 230 hk. Hurtigste version har en 0-100-tid på 6,6 sekunder.

Valg mellem tre batterier

De tre batteristørrelser giver officielle rækkevidder på omkring 340, 420 og 540 km. Også opladningsmulighederne er helt som hos ID.3.

Største forskel mellem de to modeller ligger i lidt ændret design udvendigt og indvendigt. I kabinen har Born f.eks. skålformede sæder som standard.

Førerpladsen svarer helt til den i VW ID.3 En 12 tommerskærm er standard i Cupra Born.
Førerpladsen svarer helt til den i VW ID.3 En 12 tommerskærm er standard i Cupra Born. Et stort headup-display kan tilvælges.

I det hele taget betoner Cupra det sportslige, som er mærkets særkende inden for familien. Born fås med helt op til 20 tommer hjul, og Cupra siger, at der er brugt 30.000 timer på vejene med at fintune undervognen. Det må indikere, at køreoplevelsen bliver anderledes end i ID.3

Fremstilles i Tyskland

Cupra Born skal bygges side om side med ID.3, ID.4 og Audi Q4 i Tyskland. Produktionen indledes til september, og bilen kan formentlig være i Danmark sidst på året.

Få FDMs nyhedsbreve

De standardmæssige sportssæder er med til at adskille Born fra ID.3
De standardmæssige sportssæder er med til at adskille Born fra ID.3.

Born lanceres, netop som VW har sænket prisen på ID.3. Billigste udgave koster i Danmark nu 250.000 kr. Billigste ID.4 fås til 295.000 kr.

Seat arbejder også på en version af VW ID.4 (eller nærmere ID.5), men denne crossover kaldet Tavascan er først klar i 2024.

Born har samme dimensioner som VW ID.3, bl.a. akselafstanden på 2,77 m. Den er garant for fornuftig bagsædeplads.
Born har samme dimensioner som VW ID.3, bl.a. akselafstanden på 2,77 m. Den er garant for fornuftig bagsædeplads.