Japansk luksusmærke vil lokke danskere

Endnu et bilmærke er på vej til Danmark. Til efteråret lancerer Toyota sit premiummærke Lexus, som dermed gør comeback efter otte års fravær. Lexus er kendt for hybridteknik og for at have yderst tilfredse kunder.

Lexus LF-X er et bud på, hvordan en elbil kan se ud i 2025.
Nyt om biler

Bilernes luksusklasse får nu en ny elev – en dydig dreng der hedder Lexus. Efter at have pjækket fra det danske bilmarked i otte år er den ellers pligtopfyldende japaner snart klar til at genindtage Danmark.

Det sker reelt til efteråret, men dørene bliver åbnet på klem til den nye forhandler i Søborg ved København 12. juni. Her vil nogen af modellerne kunne ses.

Det fulde modelprogram, som efter planen skal op på syv modeller, vil først kunne ses og prøvekøres, når Lexus København officielt åbner til efteråret.

Lexus LF-X Electrified er et bud på, hvordan en elbil fra mærket kan se ud i 2025. Den firehjulstrukne crossover har en rækkevidde på 600 km.
Lexus LF-X Electrified (også afbilledet over denne artikel) er et bud på, hvordan en elbil fra mærket kan se ud i 2025. Den firehjulstrukne crossover har en rækkevidde på 600 km.

Lexus har glade kunder

Ud over den nye ’brand store’ i Søborg, hvor også Audi, Mercedes-Benz og Jaguar-Land Rover holder til, forventer Lexus, at en del af kunderne vil købe bilen online.

Lexus, hvis biler ikke er teknisk tæt relateret til Toyotas, er kendt i andre dele af verden for at gøre særdeles meget ud af kundeservice og have nogle af de mest tilfredse kunder.

Lexus har næsten siden sin skabelse ligget øverst i den amerikanske kundetilfredshedsundersøgelse, J.D. Power. I sidste uge gik Lexus helt til tops for 10. år i træk i den norske udgave af den nordiske Autoindex-undersøgelse.

Den mellemstore SUV RX er en af Lexus' bedst sælgende biler.
Den mellemstore SUV RX er en af Lexus' bedst sælgende biler.

Lexus-fakta

Grundlagt: 1989

Salgstal 2020: 720.000

Ejer: Toyota Motor Corporation

Importør: Lexus Danmark (Toyota Danmark A/S)

Salgskanal: Én forhandler i Storkøbenhavn. Service p.t. planlagt til i Brøndby og Aarhus

Modeller: UX, UX Electric, NX, RX, RXL, ES, LS og LC

Garanti: 3 år

Vi arbejder ud fra det fineste japanske princip om gæstfrihed, omotenashi, der betyder, at vi altid stræber efter at forudse og møde den enkelte kundes specifikke ønsker og behov og behandler enhver med høflighed og opmærksomhed og som en højt værdsat gæst i hjemmet, siger den danske Lexus-chef, John B. Hansen, i en pressemeddelelse.

Hybrider, næsten ikke elbiler

Lexus tilbyder fuld-hybridudgaver af næsten alle sine modeller, men har ikke hørt ordentlig efter i timen, når der var elbiler på skemaet.

Som Toyota er Lexus kommet meget sent i gang med egentlige elbiler. Indtil videre tilbydes kun den kompakte SUV, UX, i en el-tilpasset version. Om den er med fra begyndelsen i Danmark er uvist.

Læs Motors nyheder

Første elbil udviklet helt fra grunden kommer tidligst i 2022, mere sandsynligt i 2024.

UX i form af UX300e er Lexus eneste elbil.
UX i form af UX300e er Lexus eneste elbil.

Skulle være kommet for et år siden

Lexus er det globale premiummærke hos Toyota Motor Co. og har tidligere været solgt i Danmark, men trak sig i 2013 på grund af meget lave salgstal.

Mærket annoncerede i efteråret 2019 sit comeback til foråret 2020, men det blev udskudt på ubestemt tid. Unge Lexus har tilsyneladende været lidt Covid-19-forskrækket.