U-vending: Mitsubishi tilbage til Danmark

Til sommer lanceres en faceliftet udgave af Eclipse Cross. Det sker som plugin-hybrid. I 2023 kan modelprogrammet blive udvidet med to mindre biler, som er omdøbte Renault-modeller.

Mitsubishi Eclipse Cross kommer til Danmark til sommer.
Nyt om biler

Det er alligevel ikke slut med salg af nye Mitsubishi-biler i Danmark.

Mitsubishi sagde ellers ’Farvel Europa’ i sommeren 2020. Det ville på ubestemt tid være slut med at lancere nye modeller i Europa, og salget af nye personbiler i det hele taget ville stoppe.

Men pausen i nybilssalg blev kort.

Mitsubishi vil alligevel bevare en position i Europa, efter at mærket har indgået aftale med Renault om produktion i Europa.

Eclipse Cross afløser Outlander

Det bliver først i 2023, at to modificerede Renault-modeller kan være klar, men i lyset af det har den danske importør besluttet at introducere den faceliftede udgave af Eclipse Cross.

Det sker til sommer, hvor den mellemstore SUV lanceres som plugin-hybrid. Dermed kommer Eclipse Cross til at afløse Outlander, der har været en meget populær opladningshybrid.

Mitsubishi Eclipse Cross lanceres i denne faceliftede udgave til sommer.
Mitsubishi Eclipse Cross lanceres i denne faceliftede udgave til sommer. Kun en plugin-hybrid kommer på programmet. Billedet viser den amerikanske udgave.

Få FDMs nyhedsbreve

Eclipse Cross er en smule mindre end den nu udgåede Outlander, men har samme akselafstand og er omtrent lige så rummelig. Hybridteknikken svarer til den, der lå i Outlander, men i lettere forbedret udgave.

To Mitsu-Renault'er

Om danske bilkøbere også kan få glæde af de to kommende Renault-modeller, er uvist. Mitsubishi vil efter de nuværende planer (men de ændrer sig åbenbart løbende) kun sælge dem på ’udvalgte, vigtige markeder’. Den danske importør ved ikke, om Danmark kommer til at høre til blandt disse.

Det er ikke offentliggjort, hvilke to modeller, som ankommer i 2023, men meget tyder på, at det er versioner af Clio hybrid og Captur plugin-hybrid.