Honda-ikon viser sig frem

En helt ny Honda Civic står klar i kulissen til at følge op på 50 års tradition. Her er de første billeder. Men der går længe, før den er klar.

Honda Civic i 2022-udgaven.
Nyt om biler

Ikke mange bilmodeller i verden kan prale af en 50-årig historie under samme navn. Men det kan Honda Civic, som første gang blev lanceret i Japan i 1972 som Civic 1200 og nu har passeret 27 mio. eksemplarer.

Nu er den kompakte mellemklassebil ved at være klar i 11. generation. Men ’nu’ er en relativ størrelse. For selv om Honda nu viser de første billeder af Civic 11, går der over et år, før den når til Europa.

Dermed holder Honda fast i en besynderlig tradition med at lancere en ny model i Japan og USA betydeligt før, den kan købes af europæere. Det bliver først muligt i efteråret 2022.

Honda Civic i 11. generation, som lanceres i Europa i efteråret 2022.
Honda Civic i 11. generation som lanceres i Europa i efteråret 2022.

Det er heller ikke meget, vi får at vide om nyheden. Blot oplyser Honda, at den nye Civic udelukkende bliver tilbudt som hybrid. Det sker med Hondas e:HEV-teknik.

Dermed lever Honda op til sit eget mål om, at alle europæiske mainstream-modeller har elektrificeret drivlinje i 2022.

Den samme hybridteknik findes i dag i den nye Jazz og CR-V samt i den kommende HR-V, der lanceres i Europa til efteråret.

Læs Motors nyheder

Honda Civic 11 har i hatchback-udgaven fået et meget skrående bagparti. En sedan kommer formentlig af hensyn til USA, men man skal ikke forvente en stationcar.
Honda Civic 11 har i hatchback-udgaven fået et meget skrående bagparti. En sedan kommer formentlig af hensyn til USA, men man skal ikke forvente en stationcar. Den forsvandt allerede med forrige generation.

Mens Civic har været en historisk succes og stadig sælger rigtig godt i bl.a. USA, er det i Danmark en noget sløj historie. I 2021 (fem måneder) er der blot solgt 16. Det rækker til en 24. plads i klassen. I hele 2020 blev det til plads 23.