Kia sætter strøm til Sportage

Femte generation af SUV'en Kia Sportage er netop præsenteret, og som noget nyt fås den som plugin-hybrid. Dermed bliver den mere interessant i Danmark end nogensinde.

Kia Sportage i den nye, europæiske udgave.
Nyt om biler

Vi skal vente til februar, før den nye Kia Sportage kommer til Danmark. Men så bliver det til gengæld med fuldt modelprogram, hvor særligt den nye plugin-hybrid givetvis vil interessere mange danskere.

Med helt nye linjer, der er som skabt til det europæiske marked, fremstår den nye Sportage frisk og moderne i sit udtryk. Den kommer i udgaver med sort tag, lækre detaljer i kabinen, og med et ydre, der generelt ser spændende ud.

Kia holder premiere på Sportage på IAA-udstillingen i München, hvor offentligheden for første gang kan se den europæiske udgave af Sportage. For første gang findes bilen nemlig i to længder, hvoraf den korteste er forbeholdt Europa.

Nyt i Sportage

Plugin-hybrid med firehjulstræk * Alle udgaver med automatgear får elektronisk gearvælger * Sort tag er nu en option * Fartpilot regulerer selv hastighed forud for sving og rundkørsler * Bilen bremser selv for forhindringer bag bilen * Blindspot-kameraer vises i instrumenthuset * To 12,3”-skærme * Bilen kan opdatere software ’Over the Air’ * Sportage fås med elektronisk justerbare støddæmpere * Kommer som HEV, PHEV, benzin og diesel

Den nye Sportage har fået Kias nye designsprog, 'Opposites United'.
Den nye Sportage har fået Kias nye designsprog, 'Opposites United'. De markante LED-kørelys kan suppleres med adaptive matrix-LED-forlygter.

Hybrid, plugin-hybrid og benzin

Under motorhjelmen findes en 1.6 turbomotor med 180 hk, der arbejder sammen med en elmotor på 90 hk. Tilsammen leverer de op til 265 hk. Batteriet er på små 14 kWh, og det lægger op til en rækkevidde på el på op til 60 km.

Plugin-hybriden har altid firehjulstræk, men vil man have en mindre avanceret udgave, kommer så Sportage også med blot tohjulstræk og mere traditionelle motorer.

Programmet vil også bestå af en formentlig noget dyrere hybrid-udgave, hvor batteriet ikke kan lades op via et stik. De fleste udgaver har automatgear, men en grundudgave fås stadig med manuelt gear.

Kia Sportage har to 12,3 tommer skærme som den centrale del af betjeningen og visningen.
Kia Sportage har to 12,3 tommer skærme som den centrale del af betjeningen og visningen.

Plads til fem personer

Kia Sportage-fakta

Længde: 4,52 m
Bredde: 1,87 m
Højde: 1,65 m
Akselafstand: 2,68 m
Bagage: 591 l
Platform: N3

Udvendigt er den nye Sportage vokset tre cm i længden, og en enkelt cm på alle andre ledder, og dermed ser den noget større ud end tidligere. Den europæiske udgave har to sæderækker og fem pladser.

Der er mulighed for at bestille den med firehjulstræk, og alle udgaver ventes at få en fin, tilladt påhængsvægt på mellem 1.300 og 1.600 kg.

Sikkerhedsudstyret ser ud til at blive omfattende med både det nyeste indenfor nødbremser, fartpilot, blindvinkel-alarmer og airbags.

Priserne er endnu ikke kendte.

Få FDMs nyhedsbreve