Renault sætter mere fart på elbil-revolutionen

Syv nye elbiler skal være klar til kunder senest i 2025, lyder Renaults nyeste plan. Den første og en af de næste kan – næsten – ses på den tyske IAA-bilmesse.

Renault viser kun elbiler og veteraner på IAA-udstillingen. I hvert fald under pressedagene.
Nyt om biler

Der skal mere fart på udviklingen af elektriske biler, signalerer Renault nu.

Mens Renault har verdenspremiere på elbilen Mégane E-Tech Electric på IAA-udstillingen i München, viser det franske mærke for første gang på en udstilling retro-elbilen Renault 5 EV som prototype.

Den charmerende mini-elbil går i produktion i 2024, bekræfter Renault under udstillingen.

Kommer før Volkswagen-trillinger

Årstallet kom frem efter noget forvirring. I en pressemeddelelse slog Renault først fast, at bilen ville gå i produktion ’næste år’, dvs. i 2022, og det fik flere medier til at bemærke, at det var et år før tidligere annonceret.

Renault viser Renault 5 EV som prototype sammen med den nye Mégane. Renault 5 går i produktion i 2024.
Renault viser Renault 5 EV som prototype sammen med den nye Mégane. Renault 5 går i produktion i 2024. Den originale 5'er kan fejre 50 års jubilæum.

Sent om aftenen på anden pressedag måtte Renault korrigere til 2024 – altså et år senere end Renault-chef Luca de Meo tidligere havde lovet.

Det når dog at blive et år før, at Volkswagen-gruppen er klar med sine første elektriske minibiler.

Retro-bil skal afløse Zoe

Retro-bilen kommer til at afløse Zoe, som nu har været i produktion i næsten ti år, dog med et meget stort facelift undervejs.

Samtidig lyder det, at Renault vil have syv nye, fuldt elektriske biler klar i 2025.

Ud over Renault 5 og Mégane Electric omfatter den elektriske plan en SUV-udgave af Mégane og en mindre SUV i Captur-størrelse kaldet 4ever som en hilsen til Renault 4 fra 1960’erne og 1970’erne.

Dertil kommer tre eldrevne varevogne.

To af de syv nye elbiler, Renault vil lancere frem til 2025.
To af de syv nye elbiler, Renault vil lancere frem til 2025. To SUV-modeller og tre varevogne er de andre.

Helt ny elbil-platform

Renault 5 EV skal baseres på en ny platform fra Renault-Nissan Alliancen kaldet CMF-BEV. Det er en elektrisk arkitektur, som er videreudviklet ud fra platformen fra Clio, Captur, Dacia Sandero og Jogger samt Nissan Juke, CMF-B.

Også partneren Nissan har planer om en lille, elektrisk SUV på samme nye platform. SUV’en skal fremstilles i Storbritannien fra omkring 2024 og erstatte Leaf.

Få FDMs nyhedsbreve