Børne-BMW rykker op i næste klasse

2-serie Active Tourer er BMWs bud på en praktisk MPV. Efter mere end syv år er bilen klar i en helt ny generation. To plugin-hybrider er på vej og får lang rækkevidde.

BMW 2-serie Active Tourer i 2022-udgaven.
Nyt om biler

Der skal stadig være en børne- og seniorvenlig MPV i BMWs modelprogram. Efter syv et halvt års rimelig succes med 2-serie Active Tourer gør BMW klar til at introducere anden generation. Den når frem til de første kunder til februar.

Derimod lader det til, at den syvpersoners Gran Tourer får lov til at udgå, men det er dog ikke noget, BMW har bekræftet.

Den nye Active Tourer er vokset en smule i forhold til forgængeren – tre cm i længden og to cm i bredden og højden. Men selv om designet er helt fornyet, særlig synligt med den helt store udgave af BMW-grill’en, er grundformen omtrent den samme.

BMW Active Tourer er til februar klar i en helt ny generation.
BMW 2-serie Active Tourer er til februar klar i en helt ny generation. MPVen har fået den store udgave af BMWs grill.

Markant fornyelse indendørs

Indvendigt er der derimod sket en mindre revolution af udseendet. Bilen har ’Curved Display’ som standard – en funktion er først kom i det elektriske flagskib iX.

Skærmen er på 10,25 tommer, mens instrumenthuset udgøres af et display på 10,7 tommer. Også den bagvedliggende software er helt ny. Alle udgaver af Active Tourer har det nye BMW Operating System 8.

2-serie Active Tourer har som standard samme buede skærme som i den store iX.
2-serie Active Tourer har som standard samme buede skærm som i den store iX. Headup-displayet ser ud til at være af den billige, indirekte type.

BMW 2 Active Tourer

Længde: 4,39 m
Bredde: 1,82 m
Højde: 1,58 m
Akselafstand: 2,67 m
Bagagerum: 470 liter
                 (PHEV: 415 l)
Platform: UKL2

Variabelt bagsæde

Modellens praktiske bagsæder er beholdt. De kan længdejusteres 13 cm, kan deles i forholdet 40:20:40, og ryglænene kan justeres. Elbetjent bagklap er standard.

Ved introduktionen tilbydes den forhjulstrukne 220i med 1,5 liters, trecylindret benzinmotor med 48V mildhybrid-teknik. Versionen, som har dobbeltkoblingsgear som standard, yder 170 hk.

Bagsædet har utallige indstillingsmuligheder.
Bagsædet har utallige indstillingsmuligheder. Ryglænet kan justeres i hældningen, og sædet kører frem og tilbage. Og så er det hele delt i forholdet 40:20:40.

Plugin-hybrider: 80 km på strøm

Senere på året får den følgeskab af to nye plugin-hybrider: 230e xDrive med 326 hk og 225e xDrive med 245 hk. Begge har et batteri på 16,3 kWh (brutto), hvilket forventes at give en officiel, elektrisk rækkevidde på op til 80 km.

En 218i, 223i og 220d kommer tilsyneladende ikke i det danske program.

Priserne på de første varianter er klar i begyndelsen af 2022.

Bagagerummet er på 470 liter i de udgaver, der ikke kan lades op.
Bagagerummet er på 470 liter i de udgaver, der ikke kan lades op.

Få FDMs nyhedsbreve