Elektrisk pionér hurtigt klar til ny runde

Kia Niro er på vej i en helt ny, anden generation, selv om modellen ikke er ret gammel. Der bliver atter valg mellem hybrid, plugin-hybrid og ren el.

Kia Niro er præsenteret i Sydkoreas hovedstad, Seoul.
Nyt om biler

Kia Niro, en kompakt crossover, var en af de første opnåelige elbiler med lang rækkevidde, da modellen blev lanceret i 2019. Men allerede nu præsenteres næste generation.

Det sker endnu en gang med valg mellem tre grader af elektrificering: fuldhybrid, plugin-hybrid og ren el.

Niro, der er teknisk beslægtet med Hyundai Ioniq, har dog fem år på bagen, da hybriden blev lanceret i slutningen af 2016, mens plugin-hybriden fulgte efter i 2017.

Den nye Kia Niro er en crossover lige som den nuværende.
Den nye Kia Niro er en crossover lige som den nuværende. Der er ingen oplysninger om eventuelle forskelle i størrelse. Frontdesignet er fuldstændig ændret.

Tre el-varianter på kort tid

Den nye Niro har netop haft verdenspremiere på hjemmebane på Seoul Mobility Show, hvor den blev vist som hybrid og elbil.

Selv om de tre oprindelige Niro-varianter blev lanceret over en periode på to år, kommer de denne gang samtidig eller næsten samtidig. Alle tre er efter planen klar i Danmark i løbet af 2022 – hvis ellers den almindelige hybrid kommer i det danske program.

Kia giver ingen tekniske oplysninger om den nye Niro, men det ligger fast, at den ikke deler platform og grundlæggende teknik med den ny EV6.

Kia Niro har en iøjnefaldende bageste hjørnestolpe i denne udgave. Man kan formentlig godt 'slippe' for dette tofarvede design.
Kia Niro har en iøjnefaldende bageste hjørnestolpe i denne udgave. Man kan formentlig godt 'slippe' for dette tofarvede design.

Kabinen som EV6

I kabinen er der dog en betydelig lighed med de store, sammenhængende skærme og betjeningspanelet under midterskærmen.

Søsterbilen Hyundai Ioniq stammer også fra 2016, og en afløser er sandsynligvis tæt på at blive præsenteret. Om den så skal hedde f.eks. Ioniq 3 eller 4, eller om den får et helt nyt navn, må tiden vise.

Førerpladser tager et stort skridt op fra den nuværende model. Der er betydelige ligheder med EV6.
Førerpladser tager et stort skridt op fra den nuværende model. Der er betydelige ligheder med EV6

Se når nye elbiler kommer

Førerpladsen er fuldt digital med de to store skærme. Der er dog direkte, 'fysiske' knapper under midterskærmen.
Førerpladsen er fuldt digital med de to store skærme. Der er dog direkte, 'fysiske' knapper under midterskærmen.