Renault fortryder navn på SUV

Austral bliver navnet på den næste Renault Kadjar-SUV, der introduceres om få måneder. Dermed kommer bilen til at hedde det samme som et flyselskab.

Austral er navnet på afløseren for Renault Kadjar.
Nyt om biler

Det blev kun til én generation af Renaults mellemstore SUV, Kadjar. Når dens efterfølger lanceres til foråret, bliver det under et helt andet navn.

Oftest bevares bilnavne i mange bilgenerationer, da der opbygges et kendskab og ofte en loyalitet over for et modelnavn. Tag bare VW Golf eller Toyota Corolla.

Men Renault synes ikke, at Kadjar-navnet er værd at bevare. Efter kun en generation skrottes navnet på den mellemstore SUV, der stammer fra 2015.

Når afløseren kommer i foråret 2022, bliver det under navnet Austral. Renault giver ingen forklaring på navneskiftet. Modellen før Kadjar havde et helt tredje navn, Koleos.

Austral kommer der til at stå nag på Kadjars efterfølger.
Austral kommer der til at stå bag på Kadjars efterfølger.

Navneskift er - som regel - krisetegn

Oftest skifter bilproducenter kun navn på deres modeller, når de ikke klarer sig godt. Renault har således også – uden succes - omdøbt Laguna til Talisman. VW prøvede, ligeledes forgæves, at ændre navnet på Golf sedan fra Jetta til Vento til Bora og tilbage til Jetta.

Der er også mere konstruktive navneændringer, når alle modeller hos et mærke skal ind i en ny skabelon. F.eks. da Citroën gik fra navne til tal. Volvo ventes snart at gøre det modsatte, når XC90 får et ’rigtigt’ navn.

Austral betyder sydlig, oftest i forbindelse med den sydlige halvkugle. Navnet anvendes i dag med samme stavemåde af et flyselskab i Argentina, lige som det er betegnelsen på den sydligste region af Chile.

Austral er et velkendt navn i Sydamerika. Navnet bruges bl.a. af et argentinsk indenrigsflyselskab.
Austral er et velkendt navn i Sydamerika. Navnet bruges bl.a. af et argentinsk indenrigsflyselskab. Renault Austral skal næppe sælges i Sydamerika, hvor Renault primært sælger billigere Dacia-modeller som Renault'er.

'Indbyder til rejse'

Renault siger det sådan:

- Austral fremtryller livligheden og lidenskaben fra den sydlige halvkugle. Det er et navn, der indbyder til rejse og er perfekt for en SUV. Den harmoniske balance af lyde er nemt at udtale samt er internationalt.

Om selve bilen fortæller Renault indtil videre blot, at den er 4,51 meter lang. Det er seks cm mere end Kadjar.

Læs Motors nyheder