40-årig japansk mini springer ud som elbil

Nissan gør klar til en helt ny Micra, som udelukkende bliver elbil. Minibilen med 400 km rækkevidde lanceres om to-tre år – ca. samtidig med en større, elektrisk crossover, som skal erstatte Leaf.

Nissan har vist et kort glimt af den kommende Micra-afløser.
Nyt om biler

Det er snart slut med Micra, som vi kender Nissans sejlivede minibil. Dens afløser bliver nemlig en ren elbil.

Dermed bliver der endnu en eldrevet minibil at vælge imellem, når den elektriske Micra er klar omkring 2024. Ca. samtidig lancerer Renault sin udgave, indtil videre kendt som en Renault 5-konceptbil, og også i 2024 kommer der tilsvarende elektriske minier fra VW, Cupra og formentlig Skoda.

Micra som model har 40 år på bagsmækken, idet den debuterede som Datsun Micra i 1982. Den har siden 2017 kørt i femte generation, som altså bliver den sidste med forbrændingsmotor.

Lygtesignaturen på den elektriske Micra minder om det glade ansigt på dagens Micra.
Lygtesignaturen på den elektriske Micra minder om det glade ansigt på dagens Micra.

To nye elbiler fra Nissan

Om efterfølgeren skal hedde Micra, siger Nissan ikke noget om ved offentliggørelsen af planerne. Muligvis ved Nissan det endnu ikke selv, men det kan være fristende at holde fast ved et indarbejdet navn.

Nissan har yderligere en ny elbil på vej. Også den ventes klar omkring 2024. Her er der tale om en kompakt crossover, der skal erstatte hatchback’en Leaf og bygges på den fabrik i Storbritannien, hvor Leaf bygges i dag.

Den kommende, mellemstore el-crossover er vist som konceptbilen Chill-out.

Her er et smugkik på afløseren for Nissan Leaf i form af konceptbilen Chill-out.
Her er et smugkik på afløseren for Nissan Leaf i form af konceptbilen Chill-out.

Micra-afløseren bliver fætter til den kommende Renault 5-elbil. Den forventes klar til kunder i 2024, det år hvor dens nye platform skal være færdig. Nissan-udgaven lanceres omtrent samtidig, men måske først i 2025.

Helt ny platform til små elbiler

Begge modeller baseres på en ny elbilplatform kaldet CMFB-EV, der er under udvikling. Platformen er udelukkende til rene elbiler, men 60 procent af de komponenter, der ikke har med benzinmotoren at gøre, bliver taget med over for at spare udviklingsomkostninger.

Konceptudgaven af Renault 5 - en lille elbil, der er klar i 2024.
Konceptudgaven af Renault 5 - en lille elbil, der er klar i 2024. I profil minder Renault 5 og Nissan Micra en del om hinanden.

Når de to elektriske minibiler lanceres, vil de have et batteri på godt 50 kWh og en forventet rækkevidde omkring 400 km.

Begge elbiler skal fremstilles af Renault på en fabrik i Frankrig.

 

Nysgerrig efter nyheder om biler?

Motor følger løbende udviklingen inden for biler og ny teknologi

Se flere nyheder her