Britisk overklasse skifter til elbiler

Bentley gør klar til rene elbiler. Fem modeller kommer ud til mærkets kræsne kunder fra og med 2025. Imens lanceres plugin-hybrider.

Bentley har nu to plugin-hybrider, og om tre kommer de rene elbiler.
Nyt om biler

Den elektriske forvandling breder sig til endnu et hjørne af bilindustriens traditionelle højborge, hvor 8- og 12-cylindrede benzinmotorer har været en kerneværdi.

Bentley Motors, som indgår i Volkswagen-koncernen, annoncerer, at mærket er klar til at præsentere et stort antal elbiler - i forhold til sit modelprogram. Den første elbil vil være klar i 2025, altså om godt tre år, og derefter vil Bentley lancere en ny elbil årligt til og med 2029.

Dermed følger Bentley efter sin hjemlige konkurrent, Rolls-Royce, der er klar med sin første elbil, Spectre, i 2023. Jaguar er gået endnu videre og vil være helt elektrisk fra 2025.

Bentleys Flying Spur kommer nu som plugin-hybrid.
Bentleys Flying Spur er kommet som plugin-hybrid, men limousinen har ikke imponerende elektriske egenskaber. Den store bil nøjes med et 14 kWh-batteri, som officielt rækker til 40 km.

Plugin-hybrider indtil videre

Elbil-offensiven er en del af Bentleys ’Beyond 100’-strategi, der skal gøre mærket helt CO2-neutralt allerede i 2030. 22 mia. kr. bruger mærket på omstillingen.

Bentley giver ikke nogen slutdato for salget af biler med benzinmotor.

Ved præsentationen af den opskruede el-satsning kunne Bentley ikke vise nogen forsmag på de rent elektriske modeller, men fremviste sine to elektrificerede model.

Den nyeste er limousinen Flying Spur, der er kommet som plugin-hybrid. Den supplerer SUV’en Bentayga.

 

Vil du modtage FDMs nyhedsbreve?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve, hvis du vil holde dig orienteret om bilnyheder og forbrugerhistorier om livet som bilist.

Få FDMs nyhedsbreve