MotorClassic: 16 bud på klassiske biler til billige penge

Det er billigere, end du tror at få bildrømmen om en klassiker til at gå i opfyldelse. 50.000-75.000 kr. rækker til alt fra italiensk sport til tysk 80’er-avantgarde og masser af charme og køreglæde.

Arkivbillede af klassiske, italienske sportsvogne
Nyt om biler

Drømmen om en klassisk bil nægter at dø, men budgettet rækker kun til noget i 50.000- eller 75.000 kr.-klassen, og hvad gør man så?

Der er faktisk mange muligheder. For selvom 50.000 kr. ikke længere rækker til for eksempel en ordentlig Volvo Amazon, MG Midget eller Mercedes W123, sætter kun fantasien grænser i de lavere prisklasser, hvis du tænker lidt ud af boksen. 

Ældre familie- og folkebiler fra 70’erne og 80’erne er altid gode bud. De har stilen og sjælen fra dengang, men er ikke så eftertragtede som coupéer og cabrioleter, selvom de ofte er blevet mere sjældne – brugsbilerne bliver jo netop brugt op, mens der altid er nogen, der har passet på special- modellerne.

Ældre japanske biler er ofte også chokerende billige, så snart der ikke lige står Datsun 240 Z eller lignende på dem.

Bedst er billigst i længden

Går du på kompromis med bilens stand, bliver udvalget selvfølgelig bredere, men lad være: Især i billigklassen bør du altid købe det bedste og især det mest rustfri eksemplar, du kan finde – og vente på, at det dukker op.

En bil til 30-40.000 kr. skal nemlig ikke svejses eller males ret meget, før du har ofret mere, end bilen er værd, og det er sværere at finde reservedele til for eksempel en gammel Honda Accord end til en Jaguar E-type, fordi der ikke er noget lukrativt marked for reproducerede dele til den.

Det er et plus, hvis der findes en klub for ejere af model eller mærke, for her finder du et netværk, der kan hjælpe med gode råd til vedligeholdelse og reparationer, som du altid bør have afsat lidt penge til.

Billige i drift

Også de billige klassikere nyder godt af kvart vægtafgift, når de fylder 35 år – faktisk betyder det mest her i billigklassen, for har du råd til en klassisk Aston Martin eller Lamborghini, klarer du nok også opkrævningerne fra skattefar.

Og også 25-30 år gamle biler kan ofte få en billig entusiast- eller youngtimer-forsikring, der ovenikøbet bliver endnu billigere, jo lavere bilens handelsværdi er.

Snak med dit forsikringsselskab og spil gerne de selskaber, der reklamerer med veteran- og entusiastforsikringer, ud mod hinanden – og nyd så fornemmelsen af at køre klassisk for billige penge.

Er du interesseret i klassiske biler?

Husk, FDM udgiver specialmagasinet MotorClassic, Danmarks eneste magasin om klassiske biler og veteranbiler. MotorClassic udkommer seks gange om året og forhandles i bladkiosker, på FDMshop.dk og kan fås på abonnement.

Få MotorClassic