4.500 plugin-hybrider kaldes til service

Plugin-hybrider fra Audi, Seat, Skoda og VW har en fejlkonstruktion, der kan medføre brand. Derfor skal bilerne nu til kontrol og udbedring.

En konstruktionsfejl betyder, at plugin-hybrider fra Volkswagen i særlige tilfælde kan brænde.
Nyt om biler

Et større antal plugin-hybrider fra Volkswagen-gruppen har en fejl, der potentielt kan føre til overophedning og i sidste ende til selvantændelse.

Den officielle forklaring via den danske importør af mærkerne lyder:

’Volkswagen Group har konstateret, at en sikring i drivlinjesystemet på nogle plugin-hybridmodeller i enkelte tilfælde kan være defekte. I sjældne tilfælde kan det føre til, at den ikke fungerer korrekt i tilfælde af overspænding.’

Dårligt monteret motorskjold

Den tyske motorstyrelse, KBA, supplerer ifølge tyske medier med, at der er for dårlig isolering af højvoltbatteriet, da motorbeklædningen ikke er sat godt nok fast og derfor kan komme i kontakt med varme motordele og i sidste ende betyde antændelse. 16 af sådanne tilfælde er registreret i Tyskland.

VW Golf som plugin-hybrid er blandt de berørte modeller.
VW Golf som plugin-hybrid er blandt de berørte modeller.

Problemet gælder en lang stribe modeller, alle som plugin-hybrid:

Audi A3, Audi Q3, Cupra Formentor, Seat Leon, Seat Tarraco, Skoda Octavia, Skoda Superb, VW Golf, VW Tiguan, VW Passat, VW Arteon og VW Multivan.

Indkaldes via Motorstyrelsen

På verdensplan er 118.000 biler berørt, langt de fleste i Europa. Omfattet er bl.a. 42.300 Passat, Golf, Tiguan og Arteon samt 24.400 Audier.

De berørte opladningshybrider tilbagekaldes derfor nu. Det vil begynde at ske i påskeugen. Ejerne vil blive kontaktet af Motorstyrelsen gennem e-boks og opfordret til at booke tid på værkstedet hos deres mærke-forhandler.

Udbedringen går ud på at montere en isoleringsmåtte.

 

Vil du modtage FDMs nyhedsbreve?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve, hvis du vil holde dig orienteret om bilnyheder og forbrugerhistorier om livet som bilist.

Få FDMs nyhedsbreve