Overraskende comeback til dødsdømt bilmærke

Mitsubishi skruer nu op for sit comeback i Danmark. Space Star gen-lanceres til sommer, så der snart vil være fire modeller, selv om mærket tidligere havde sagt, at det europæiske program kun ville bestå af tre personbiler. Space Star bliver Danmarks billigste fempersoners, siger Mitsubishi. Der er også comeback til Colt.

Mitsubishi Space Star.
Nyt om biler

Det er temmelig skiftende meldinger, der kommer fra Mitsubishi.

Først blev den store Outlander droppet i den nye generation, så meddelte mærket, at det reelt ville stoppe nybilsalget i Vesteuropa, men i en ny melding viste det sig, at Mitsubishi ville få to udgaver af Renault-modeller, og så dukkede SUV’en Eclipse Cross op.

Og nu skal den lille Space Star alligevel sælges i Danmark og andre europæiske lande. Bilen kommer til august.

Mitsubishi Space Star, der kommer til august, stammer fra 2012, men har siden fået to facelifts.
Mitsubishi Space Star, der kommer til august, stammer fra 2012, men har siden fået to facelifts.

Plads til fem personer

Prisen er ikke offentliggjort, men Mitsubishi vover at sige, at Space Star bliver Danmarks billigste fempersoners bil.

Udstyret kendes heller ikke, men Space Star er en gammel bil, der i den nuværende generation stammer fra 2012. Bilen fik et facelift omkring 2016 og igen i 2019-2020.

Mærket skriver, at ’Space Star hører til i mikrobils-segmentet’. Dermed er den danske importør kommet til fornuft i forhold til bilens seneste optræden i Danmark, hvor Mitsubishi omtalte Space Star som ’Den populære B-klasse-model’, dvs. hørende til i miniklassen.

Førerpladsen i den fornyede Mitsubishi Space Star. Det er uvist, i hvilket omfang bilen har fået moderne sikkerhedsudstyr.
Førerpladsen i den fornyede Mitsubishi Space Star. Det er uvist, i hvilket omfang bilen har fået moderne sikkerhedsudstyr.

Faktuelt er det i hvert fald, at bilen er 3,80 meter lang før det seneste facelift.

Kostede 90.000 kr.

Det er korrekt, at Space Star var populær omkring 2014-2017. Alene i 2015 blev der solgt 3.140 styks. Dengang kostede bilen fra 90.000 kr.

Ved udgangen af 2023 vil Mitsubishis modelprogram være firedoblet, I øjeblikket findes kun den mellemstore Eclipse Cross, men i 2023 kommer både en ny minibil i form af Colt og en ny mini-SUV under navnet ASX.

De to biler er kopier af hhv. Renault Clio og Captur, idet Mitsubishi og Renault samarbejder som medlemmer af Renault-Nissan-Mitsubishi-alliancen.

 

Vil du modtage FDMs nyhedsbreve?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve, hvis du vil holde dig orienteret om bilnyheder og forbrugerhistorier om livet som bilist.

Få FDMs nyhedsbreve