3-serien rykker ind i skærm-alderen

BMW’s 3-serie får til sommer et facelift, der især byder på store forandringer i kabinen med inspiration fra mærkets elbiler. Fronten er også synligt fornyet, og så bliver der et kæmpe udvalg af farver.

BMW 3-serie får ved faceliftet en helt ny og væsentlig større skærmløsning.
Nyt om biler

Det bliver moderne tider i kabinen på BMW's udbredte 3-serie, der nu runder de 45 år. Når en faceliftet udgave er klar til sommer, indebærer det en mindre revolution i kabinen.

Bilen har fået det nye ’BMW Curved Display’, som også findes på mærkets nyeste elektriske modeller. Displayet er opbygget af en 12,3 tommer skærm i instrumenthuset og af en særdeles stor 14,9-tommer skærm i midten.

Tilsammen danner de en stor buet enhed, der visuelt hænger sammen. Det giver nye digitale muligheder, og samtidig er antallet af knapper reduceret.

Der er møbleret om i midterkonsollen. Bl.a. er gearvælgeren blevet til en lille knap.
Der er møbleret om i midterkonsollen. Bl.a. er gearvælgeren blevet til en lille knap.

Mere udstyr

Der er også møbleret om i midterkonsollen. Gearvælgeren er redesignet og er nu placeret midt i midterkonsollen sammen. Som standard er der gearskifte-kontakter ved rattet.

Standardudstyret omfatter bl.a. ’Live Cockpit Plus’ inklusive navigation, automatisk nedblænding af bakspejl, parkeringssensor for og bag samt trezoners klimaanlæg.

Fornyelsen i kabinen er tydelig. Det er den nuværende model til venstre og den faceliftede til højre.


Tydelig fornyet udvendig

Fornyelsen er også tydelig udvendig. Usædvanlig tydelig af et BMW-facelift at være.

Fronten er helt ny med ny grill og lygter.
Fronten på BMW 3-serie er helt ny med ny grill og lygter i den faceliftede udgave, der er klar i juli 2022.

Fronten er nydesignet, hvor ’nyrerne’ er opdaterede, LED-lygterne har fået en fladere form og kørelys i omvendt L-form. Også blinklyset er i ny stil.

Bagpartiet har nu en større andel lakeret overflade, og udstødningsrørene er på 90 eller 100 millimeter afhængig af model.

Mange nye farver

Adskillige nye farver er kommet til: Skyscraper Grey, M Brooklyn Grey, Frozen Pure Grey og Frozen Tanzanite Blue. Hvis man tager den store pung frem, kan man vælge mellem yderligere 150 ’Individual-farver’.

Stationcar-modellen, Touring, er klar samtidig med sedanen fra juli.
Stationcar-modellen, Touring, er klar samtidig med sedanen fra juli.

Som sædvanlig hos BMW er der et meget stort udvalg af motorer. Det danske motorudvalg omfatter i sedan-udgaven plugin-hybriden 330e, benzinmodellerne 320i, 330i og M340i xDrive samt dieselmodellerne 320d, 330d xDrive og M340d xDrive.

Touring-udgaven fås som 330e, 320i, 330i, M340i xDrive, 320d, 330d xDrive og M340d xDrive. Stort set alle versioner fås med firehjulstræk (xDrive), enten som standard eller tilvalg.

Usædvanligt er BMW ikke i stand til at oplyse priser i forbindelse med den officielle lancering.

LED-afviserblinket er i ny stil.
LED-afviserblinket er i ny stil på den fornyede BMW 3-serie. Desuden er hakket midt på lygternes underside forsvundet.

 

Vil du modtage FDMs nyhedsbreve?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve, hvis du vil holde dig orienteret om bilnyheder og forbrugerhistorier om livet som bilist.

Få FDMs nyhedsbreve