Nye biler er stadig en mangelvare

Leveringen af nye biler bliver ved at falde. Alene i maj dykkede indregistreringerne med 20 procent. Elbiler og plugin-hybrider holder fast i en tredjedel af salget, men det er gamle benzin-kendige, der ligger solidt øverst på hitlisten.

Bilsalget går fint, men de bestilte biler kan ikke altid leveres.
Nyt om biler

Salget af nye biler i Danmark tog i maj endnu en sløj måned. Eller mere præcist: Indregistreringerne af fabriksnye biler ligger lavt, for interessen for at købe nye biler er stadig stor.

- Det er desværre ingen overraskelse, at indregistreringerne fortsat falder, og i vores prognose forventer vi ligeledes et fald på 20 procent for hele året, siger administrerende direktør for De Danske Bilimportører, Mads Rørvig.

I maj fik 13.502 nye personbiler nummerplader på, hvilket er 20 procent lavere end maj 2021. I de fem første måneder af 2022 er tallet 58.741 biler, et fald på 23 procent.

En ud af tre kan lades op

De opladelige biler holder i maj samme niveau som gennem de seneste måneder, nemlig med en tredjedel af salget, nogenlunde ligeligt fordelt mellem elbiler og plugin-hybrider.

I forhold til for et år siden har elbilerne dog mere end fordoblet deres andel, mens plugin-hybrider har tabt en smule terræn.

- Vi kan se, at interessen for opladelige biler er størst hos private, hvor især elbilerne fylder i statistikken. 25 procent af privates bilkøb er elbiler, bemærker chefkonsulent i FDM, Ilyas Dogru.

- Det er tegn på, at elbilerne for alvor har taget fat i danskerne, tilføjer han.

Mange importeres brugt

Leveringsproblemerne betyder, at mange forbrugere ser på hurtig levering via brugtimport. Der blev importeret 3.299 brugte biler i maj, hvoraf halvdelen - 1.647 - er elbiler. Ca. fire ud af ti brugtimporterede elbiler er Tesla’er.

- Nu overvejer tyskerne at ændre på deres tilskud, og det bliver interessant at se, hvordan det påvirker danskernes import af elbiler fra Tyskland, siger Ilyas Dogru.

Det er fortsat gamle kendinge i miniklassen, der ligger øverst på hitlisterne. Citroën C3 er nummer et og Peugeot 208 nr. to, både i maj og i årets første fem måneder. I maj indtager den nye Toyota Aygo X plads nr. tre.

 

Vil du modtage FDMs nyhedsbreve?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve, hvis du vil holde dig orienteret om bilnyheder og forbrugerhistorier om livet som bilist.

Få FDMs nyhedsbreve