Bilsalg bakker stadig – elektriske biler accelererer

27 procent faldt salget af nye biler i juni, og dermed forstærkes det dyk, der har været siden nytår. Elektriske biler under ét øger langsomt deres andel. 36 procent af de nye biler i juni kan lades op mod 33 procent i begyndelsen af året.

Opladelige biler øger langsomt, men sikkert deres andel af nybilsalget.
Nyt om biler

Det er stadig svært at få en ny bil. Den globale forsyningskrise betyder, at leveringen af nye biler til danskere bliver ved at hænge i bremsen.

Juni blev ingen undtagelse, viser de nyeste tal fra De Danske Bilimportører.

Hele 27 procent dykkede indregistreringen af nye biler i juni, og dermed blev sommermåneden endnu mere sløj end begyndelsen af året.

Efter et halvt år ligger bilsalget 24 procent under samme periode sidste år. I absolutte tal: 73.490 nye personbiler fik nummerplader på i de første seks måneder af 2022.

Årets højeste: 36 pct. kan oplades

I juni er elbiler og plugin-hybrider tilsammen i stand til at øge deres procentvise andel. Af de 14.755 nye biler i juni udgjorde elbiler godt 17 procent og plugin-hybrider knap 19 procent.

Tilsammen er det 36 procent af alle nye biler, og det er den højeste andel i år.

Toyota Aygo X blev en suveræn nr. ét blandt solgte (leverede) biler i juni.
Toyota Aygo X blev en suveræn nr. ét blandt solgte (leverede) biler i juni.

Trods de grønne bilers fremmarch, er det en ren benzinbil, der indtager junis førsteplads. Godt og grundigt, endda. Og det er hverken de hyppige ettere, Citroën C3 eller Peugeot 208, som stryger til tops, men den nye Toyota Aygo X.

Med 721 leveringer i juni, ligger Aygo X omtrent dobbelt så højt som nr. to, tre og fire:  to Kia-modeller og en Ford.

Skoda slår Tesla

Blandt elbilerne ligger Skoda Enyaq - hidtil usædvanligt - nr. ét. Den slår dermed Tesla Model Y, og det er en ny situation, for Tesla indregistrerer normalt langt de fleste biler i den sidste måned af et kvartal. Trods det ligger også Tesla Model 3 langt nede på listen med blot 90 styks.

Skoda har haft svært ved at levere Enyaq, som har været meget populær blandt bilkøberne. Men nu er der kommet mere fart i leveringerne, og Enyaq blev den mest leverede elbil både i juni og i første halvdel af 2022.
Skoda har haft svært ved at levere Enyaq, som har været meget populær blandt bilkøberne. Men nu er der kommet mere fart i leveringerne, og Enyaq blev den mest leverede elbil både i juni og i første halvdel af 2022. Tilmed har den danske importør fået lovning på endnu flere biler. Dermed kan kunder, der bestiller nu, 'allerede' få deres bil i første kvartal 2023.

Også Polestar har en svag måned med knap 100 biler, hvilket er under det halve af leveringen i maj.

Ny: Toyota - men med kørselsforbud

Ny på top ti er Toyota BZ4X. Alle biler er dog til mærkets forhandlere samt importøren, idet Toyotas første elbil først er klar i den rigtige kunde-udgave sidst på året. Alle 120 biler er i øvrigt blevet ’grounded’ efter en mulig fejl ved hjulophænget, der kan betyde, at hjulet kan falde af. Derfor er det indtil videre ikke muligt for potentielle kunder at prøve elbil-nyheden.

Blandt plugin-hybriderne er det en gammel kending, Ford Kuga, som ligger øverst. Bemærkelsesværdigt er, at Kia har hele tre modeller på top ti.

Se herunder, hvilke biler der solgte bedst i juni.

 

 

Vil du modtage FDMs nyhedsbreve?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve, hvis du vil holde dig orienteret om bilnyheder og forbrugerhistorier om livet som bilist.

Få FDMs nyhedsbreve