Polestar pønser på åben elbil med super-kræfter

Åbne, elektriske biler findes ikke, men Polestar planlægger at komme med en, selv om det vil vare længe. Polestar 6 hedder modellen, som får op til 884 hestekræfter. Dermed har Polestar fire helt nye modeller på vej.

Polestar 6 i åben tilstand.
Nyt om biler

Stille, elektrisk kørsel i åben bil lyder som en oplagt kombination. Men det findes ikke trods elbilers voldsomme fremkomst. Ironisk nok var en af de allerførste elbiler med kraftige præstationer og rimelig rækkevidde en åben bil, Teslas Roadster. Men den var kun i produktion 2008-2012.

Men nu er der mindst én åben elbil i sigte, omend den er virkelig langt ude i horisonten. Polestar bekræfter nemlig, at mærket i 2026 vil lancere Polestar 6, som i al væsentlighed svarer til konceptbilen O2.

Polestar 6 er en roadster, som kan lukkes med et fast foldetag.

Polestar debuterede som konceptbilen O2, men det er nu besluttet at sætte den i produktion. Det er dog stadig konceptudgaven, vi ser.. Bilen har her metalfoldetaget oppe.
Polestar debuterede som konceptbilen O2, men det er nu besluttet at sætte den i produktion. Det er dog stadig konceptudgaven, vi ser.. Bilen har her metalfoldetaget oppe.

Heftig teknik og ydelse

Teknikken bliver af en helt anden verden, end det kendes fra Polestars nuværende model 2 og de kommende 3 og 4. Men teknologien svarer til den, som først kommer i Polestar 5.

Det indebærer 800 volt elsystem, en ny og effektiv måde at bygge batteripakken på direkte fra battericellerne, totrins gearkasse og en helt ny motor udviklet af Polestar selv.

Polestar 5 og 6 kan få ydelser på op til 650 kW (884 hk) og 900 Nm, en accelerationstid fra 0-100 km/t. på omkring 3,2 sekunder og en topfart på 250 km/t.

Polestar 6 har dramatiske former i alle vinkler.
Polestar 6 har dramatiske og usædvanlige former i alle vinkler. Den endelige udgave bliver formentlig lidt anderledes. 

Fisker eller VW først med åben elbil?

Polestar bliver dog næppe først med en åben elektrisk bil. Fisker har antydet en 2024-nyhed med projektnavnet Ronin, som ser ud til at blive en coupé, men måske også kommer som cabriolet/roadster.

Der er også rygter om, at VW ID.3 kommer som cabriolet, lige som flere generationer af Golf har kunnet fås som. En åben ID.3, der virker oplagt, er dog ikke bekræftet, og vil i givet fald næppe kunne være klar før i 2024.

Kabinen i konceptbilen minder om de øvrige modellers og er formentlig tæt på den endelige udformning.
Kabinen i konceptbilen minder om de øvrige modellers og er formentlig tæt på den endelige udformning.

Teslas næste roadster er temmelig lukket

Pioneren Tesla, som tilmed har base i Californien, ser derimod ud til at have droppet åbne biler. Anden generation Roadster, som skulle være kommet i 2014, men nu tidligst er klar i 2023, er trods navnet ikke en roadster, men en coupé. I hvert fald i den udgave, Tesla indtil videre har vist. Bilen har dog et aftageligt glastag.

Og endelig kan det være, at det bliver et kinesisk mærke, som kommer først og før Polestar – lige som det er sket med stationcars og pickups.

Polestar 6 bliver blandt de første åbne elbiler, men næppe den første.
Polestar 6 bliver blandt de første åbne elbiler, men næppe den første.

Her er Polestars store planer

Har du mistet overblikket over Polestars mange, ikke lancerede modeller? Her er den samlede liste:

Her er fire af Polestars fem kommende modeller.
Her er tre af Polestars fem kommende modeller plus Polestar 2 længst til venstre. De næste er 3, 4 (under klædet) og 5.

  • Polestar 1: Todørs coupé med udgangspunkt i Volvo Concept Coupé fra 2013, bygget på basis af Volvo S60 T8. Polestars eneste plugin-hybrid. Produceret 2019-2022.
  • Polestar 2: Femdørs hatchback med Volvo XC40-teknik. Mærkets for tiden eneste, men succesfulde produktionsmodel. Lanceret i nogle lande i 2020.
  • Polestar 3: Stor SUV, præsenteres til oktober 2022. Levering formentlig fra foråret 2023.
  • Polestar 4: Crossover-coupé, planlagt introduktion 2023
  • Polestar 5: Firedørs GT-model baseret på konceptbilen Precept, planlagt introduktion 2024.
  • Polestar 6: Roadster, planlagt introduktion 2026

 

Vil du vide, hvornår nye elbiler lanceres?

Se den omfattende liste over nye elbilers ankomst til Danmark. Opdateres løbende.

Nye elbiler i 2022 og 2023