El og nostalgi skal sætte fut i Renaults minibiler

To små elbiler i den økonomiske afdeling er på vej fra Renault. Først viste det franske mærke en elektrisk Renault 5, og nu afslører mærket Renault 4. De skal ses som eludgaver af Clio og Captur. Også Kangoo og Scenic er på vej med ren el.

Verdenspremieren på Renault 4 som koncept.
Nyt om biler

Nye elbiler er i rampelyset på Renaults stand på årets Paris Motor Show. Ikke blot har mærket udstillingspremiere på en fuldelektrisk Scenic og viser den elektriske mini Renault 5. Renaults topchef Luca de Meo kunne afsløre den elektriske Renault 4.

Det skete i form af konceptbilen 4Ever Trophy, hvor navnet henviser til det ørkenløb, hvor studerende kører gennem Marokko i oprindelige 4-modeller.

Konceptbilen kan synes ekstrem, men Renault er så venlig at fortolke bilen: Alle de sorte dele på bilen, det vil sige blandt andet hjul og sideskørter, er svært overdrevet, mens det sølvgrå – dvs. selve karosseriet – er meget tæt på produktionsmodellen.

Forløberen for Renaults elektriske mini-SUV, 4.
Forløberen for Renaults elektriske mini-SUV, 4, præsenteret af Renaults topchef Luca de Meo. Alle de sorte dele, blandt andet hjul og sideskørter, er svært overdrevet, mens selve karrosseriet - det sølvgrå - er meget tæt på produktionsmodellen. Det gælder også lygterne, siger Renault.

Hilsen fra den originale Renault 4

Karrosseriet har klare træk til den oprindelige Renault 4. 2022-udgavens silhuette, den vandrette grill med de markante lygter, frihøjden, bagklappen samt det lille vindue bagerst. Lygterne både for og bag er identiske med dem, der kommer til at sidde i gadeversionen, oplyser Renault. Det gælder også det belyste logo.

Renault 4 bliver en elektrisk efterfølger til Captur på samme måde, som Renault 5 er den elektriske æras Clio – og en erstatning for den bedagede Zoe.

Den kommende Renault 4 bliver en elektrisk Captur.
Den kommende Renault 4 bliver en elektrisk Captur, men er lidt mindre udvendigt målt. Elteknikken gør det muligvis muligt at have samme kabine- og bagageplads.

En tidlig SUV i 1960'erne

Med lidt god vilje – mener Renault – kan den oprindelige Renault 4 ses som en SUV fra en tid, hvor begrebet slet ikke var opfundet. Renault 4 var ikke en offroader eller havde firehjulstræk, men den var lidt høj i det, havde god frihøjde og kunne i praksis komme vidt omkring i datidens franske landdistrikter.

Den nye model 4 skal løfte en tung arv. Over otte millioner eksemplarer er solgt i mere end 100 lande siden 1962 og frem til begyndelsen af 1980’erne. Bilen var således dominerende som landpostbil hos Post og Telegrafvæsenet sidst i 1970’erne og begyndelsen af 1980’erne.

Både Renault 4 og 5 skal bygges på en ny elbilplatform, kaldet CMF-BEV. Den skal også bruges til en Nissan Leaf-afløser og en elektrisk Micra.

Renault udstiller i Paris også konceptudgaven af Renault 4. Den er tæt på den endelige version, som kommer allerede i 2023.
Renault udstiller i Paris også konceptudgaven af Renault 5. Den er tæt på den endelige version, som kommer allerede i 2023.

Tre elbiler på tre år

Renault siger ikke noget om bilernes elektriske egenskaber, men rækkevidden havner formentlig et sted mellem 300 og 400 km.

Renault 4-konceptbilen er en smule mindre end Captur med sin længde på 4,16 meter og en akselafstand på 2,57 meter.

De tre koncept-elbiler kommer hen over de næste tre år: Renault 5 i 2023, Renault Scenic i 2024 og Renault 4 i 2025.

Renault har hygget sig med at lave en rally-udgave af den nye model 5. Men der er usandsynligt, at projektet bliver til realiteter.
Renault har hygget sig med at lave en rally-udgave af den nye model 5. Men der er usandsynligt, at projektet bliver til realiteter.

Kangoo bliver elektrisk

Desuden havde Renault på udstillingen premiere på Kangoo som elbil. Standardudgaven med fem sæder kommer formentlig til Danmark til foråret, mens en lang med syv sæder kan følge efter til næste efterår.

Det blev på Paris-udstillingen antydet, at der ikke kommer helt nye Clio- og Captur-modeller. De nuværende bliver levetidsforlænget, så længe der er betydelig efterspørgsel på benzin- og hybridmodeller. Det samme er tilfældet med Megane.

Renault Kangoo kommer til foråret i en elektrisk udgave. Officiel rækkevidde 285 km.
Renault Kangoo kommer til foråret i en elektrisk udgave. Officiel rækkevidde 285 km.
Renault Scenic kommer i 2024 som elbil. Bilen her er en konceptudgave, men tæt på den kommende virkelighed.
Renault Scenic kommer i 2024 som elbil. Bilen her er en konceptudgave, men tæt på den kommende virkelighed.

 

Vil du vide, hvornår nye elbiler lanceres?

Se den omfattende liste over nye elbilers ankomst til Danmark. Opdateres løbende.

Nye elbiler i 2022 og 2023