Elbiler stikker af fra plugin-hybrider

Bilsalget har måske nået bunden, og i september overhalede de rent elektriske biler opladningshybriderne. Men sorte skyer kan lure i horisonten. Fransk mini øger sit forspring.

Elbiler fører nu over plugin-hybrider, både i salgstal og bestand.
Nyt om biler

Bilsalget falder stadig. Men i september var nedgangen mindre end på noget tidspunkt i 2022. Med 13.000 nye personbiler på gaden i september er der tale om et fald på knap ni procent i forhold til samme måned i 2021.

Men det er noget mindre end det dyk på 24 procent, der ramte bilsalget i årets første otte måneder. Og det får brancheforeningen De Danske Bilimportører til at komme med denne opsummering af det danske bilmarked lige nu:

- Økonomien er præget af stor usikkerhed, og bilmarkedet er ingen undtagelse. Men trods høj inflation og lavere forbrugertillid er der fortsat stor efterspørgsel på nye biler. Kombineret med kortere leveringstider giver det grund til at se håbefuldt på de næste par måneder hvad angår nyregistreringer.

Elbiler kører forbi plugin-hybrider

I september blev der for tredje måned i træk leveret flere elbiler end plugin-hybrider, og nu er forskellen ret markant: 3.007 elbiler mod 2.201 plugin-hybrider. Det betyder, at opladelige biler nu er oppe på 40 procent af leveringerne. Rene elbiler fylder 23 procent i september-statistikken.

Dermed står de to biltyper nu lige på vejene med en svag føring til elbilerne. Dem er der nu ca. 99.000 af.

Skoda Enyaq er ni måneder inde i 2022 den mest solgte elbil. Tesla Model Y ligger på andenpladsen, mens Audi Q4 er nr. tre.
Skoda Enyaq er ni måneder inde i 2022 den mest solgte elbil. Tesla Model Y ligger på andenpladsen, mens Audi Q4 er nr. tre. Lægger man VW ID.4 og ID.5 sammen, indtager tvillingerne dog førstepladsen med godt 2.000 leveringer i år.

- Mange af de bestilte elbiler fra 2021 bliver nu leveret, og det afspejler sig i tallene. Derfor ser vi en måned, hvor elbilerne overhaler plugin-hybriderne på nyregistreringerne, siger chefkonsulent i FDM Ilyas Dogru.

Han tilføjer, at det også gælder på brugtimport, hvilket betyder, at elbilbestanden nu lægger hastig afstand til plugin-hybriderne.

Høje elpriser kan dæmpe lysten

- Faren ude i horisonten er fortsat høje energipriser i hele Europa, hvilket betyder, at det alt andet lige er blevet dyrere at køre i elbil. Dernæst har vi haft mange nyheder om, at prisen på opladning stiger, og at Clever dropper sin flatrate, siger han.

- Hos FDM er vi bekymret for, om de mange dårlige nyheder kan have negativ effekt på efterspørgslen, hvilket nogle forhandlere allerede har givet udtryk for, tilføjer Dogru.

Peugeot 208 udbygger sit forspring

I september strøg Peugeot 208 atter til tops i nyregistreringer med Tesla Model Y på andenpladsen. Model Y’s store salg er i tråd med Teslas tradition med primært at levere bilerne i sidste måned af et kvartal. På tredjepladsen fortsætter Toyota Aygo X sit store og stabile salg.

Dermed ligger Model Y også nr. ét blandt elbiler, men får dog lige akkurat baghjul af VW ID.4 og ID.5, hvis man lægger salget af de to næsten ens VW-modeller sammen.

Bemærkelsesværdigt er det, at hverken Hyundai Ioniq 5 eller Kia EV6 kommer ind på top 10-listen.

Peugeot 208 fører i 2022

Salget af plugin-hybrider fordeler sig jævnt på mange modeller anført af den nye Mazda CX-60.

Efter at tre af årets fire kvartaler nu er gjort op, ligger Peugeot 208 solidt i spidsen foran Citroën C3 på andenpladsen og Ford Kuga på tredjepladsen. Skoda Enyaq er den mest solgte elbil, om end makkerparret VW ID.4/ID.5 er leveret i flere eksemplarer. Ford Kuga ligger i spidsen blandt opladningshybrider.

 

Vil du modtage FDMs nyhedsbreve?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve, hvis du vil holde dig orienteret om bilnyheder og forbrugerhistorier om livet som bilist.

Få FDMs nyhedsbreve