Nyt billand lokker med luksus-elbiler

Også Vietnam vil med til elbil-festen, og landets unge bilfirma, Vinfast, er nu klar til at sælge sine biler i flere europæiske lande. Fire elektriske SUV-modeller er med i første bølge.

Vinfast viste bl.a. VF8 på Paris-udstillingen.
Nyt om biler

Endnu et ungt bilmærke fra Asien er klar i Europa. Fire år efter at Vinfast præsenterede sig selv på Paris Motor Show 2018, er det vietnamesiske mærke klar til at sælge sine biler i Europa.

Fire modeller er med på podiet på 2022-udgaven af Mondial de l’Auto, alle elektriske SUV’er i hver sin størrelse.

Den nyeste og mindste er VF6, som hører til helt nede i mini-SUV-klassen sammen med Peugeot 2008, Jeep Avenger og MG ZS.

Vinfast VF6 kan blive en interessant model, hvis eller når Vinfast kommer til Danmark.
Vinfast VF6 kan blive en interessant model, hvis eller når Vinfast kommer til Danmark. Det er en lille crossover i klasse med Peugeot 2008.

Kun elbiler - og batterileje

Alle modeller til Europa er rent elektriske, og Vinfast forsøger sig med en model, hvor man lejer batteriet. Det er dog også muligt at købe batteriet sammen med bilen.

Navnepolitikken er ret enkel: de øvrige modeller hedder VF7, VF8 og VF9.

VF8 er f.eks. på størrelse med BMW iX3, har 408 hk og kan køre 470 km på en opladning. Den koster ud fra den franske pris ca. 500.000 kr. med batteri og ca. 375.000 kr. uden. Månedligt abonnement for bil og batteri ligger på 4.900 kr.

Vinfast VF7 er en model på størrelse med bl.a. VW ID.4.
Vinfast VF7 er en model på størrelse med bl.a. VW ID.4. Som de øvrige Vinfast-modeller har den en karakteristisk lyssignatur på fronten.

Har fået international hjælp

Vinfast har skudt genvej til bilproduktion gennem samarbejder med nogle af bilindustriens store leverandører. Det gælder bl.a. ZF Friedrichhafen og Magna International, og I hvert fald nogle af de første modeller var baseret på en BMW-platform og benzinmotorer fra BMW.

Det samme gælder designet. Pininfarina har designet VF8 and VF9, mens VF6 og VF7 er formgivet i samarbejde med Torino Design. Alligevel ligner bilerne umiddelbart andre asiatiske SUV-modeller. Dog skiller Vinfast sig ud med den karakteristiske V-formede lyssignatur på fronten.

Begynder med tre europæiske lande

Et kendetegn for Vinfast er meget udstyr og høj ydelse – hvilket minder meget om den strategi, mange af de kinesiske mærker har valgt.

Vinfast lægger ud med 50 forhandlere i Tyskland, Frankrig og Holland. Mærket har appetit på hele Europa, men hvor hurtigt, det kommer til at gå, er uvist.

 

Vil du modtage FDMs nyhedsbreve?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve, hvis du vil holde dig orienteret om bilnyheder og forbrugerhistorier om livet som bilist.

Få FDMs nyhedsbreve