Smugkik på Toyotas næste elbil

Det ligner i høj grad en elektrisk videreudvikling af C-HR, som Toyota nu viser frem som sin formentlig næste elbil. Kabinen er meget futuristisk – i hvert fald i konceptudgaven.

Toyota BZ Compact SUV ligner en forløber for en elektrisk C-HR.
Nyt om biler

17 elbiler skal Toyota lancere inden for de næste fem år, og indtil videre er der kun kommet én, BZ4X. Dermed får Toyota travlt med at sende nye elbiler ud over rampen.

Men nr. to er ved at være klar, og Toyota giver en forsmag på nyheden på Los Angeles Motor Show.

Bilen kaldes indtil videre BZ Compact SUV Concept, og den ligner grangiveligt en ny udgave af Toyotas mellemstore crossover, C-HR. Blot som elbil.

Toyota BZ Compact SUV liger en forløber for en elektrisk C-HR.
Toyota BZ Compact SUV ligner en forløber for en elektrisk C-HR og er visuelt nært beslægtet med BZ4X.

Ny C-HR med el og hybrid?

C-HR står snart over for et generationsskifte, og det virker usandsynligt, at modellen ikke også skulle komme i en benzindrevet hybridudgave. Toyota forventer trods alt at skulle sælge benzin/hybrid-biler i Europa frem til ca. 2030.

C-HR’s fremtid fortæller Toyota dog ikke noget om endnu, og det er uklart, om konceptbilen skal bygges på Toyotas nye elbil-platform eller på en alsidig el-benzin-arkitektur.

Kabinen er meget ren og minimalistisk. Den virker ikke helt urealistisk, men vi må vente med at se, hvor langt Toyota vil gå i den retning, væk fra indretningen i BZ4X og den nye Prius.
Kabinen er meget ren og minimalistisk. Den virker ikke helt urealistisk, men vi må vente med at se, hvor langt Toyota vil gå i den retning, væk fra indretningen i BZ4X og den nye Prius.

Futuristisk kabine

Mens konceptbilen udvendig ligner en blanding af dagens C-HR og den nye elektriske BZ4X, er kabinen helt ny. Den er meget futuristisk, men det er nok tvivlsomt, om førerpladsen ender med at blive helt så minimalistisk.

Toyota giver ingen tidshorisont for lanceringen af BZ Compact SUV, men formentlig får vi den at se i færdig form i løbet af 2023.

Konceptbilen, som Toyota nu viser på Los Angeles Motor Show, ser ud til at være næsten samme bil, som var med i Toyotas store elbil-præsentation foret år siden.
Konceptbilen, som Toyota nu viser på Los Angeles Motor Show, ser ud til at være næsten samme bil, som var med i Toyotas store elbil-præsentation for et år siden.

 

Vil du vide, hvornår nye elbiler lanceres?

Se den omfattende liste over nye elbilers ankomst til Danmark. Opdateres løbende.

Nye elbiler i 2022 og 2023