Kæmpekineser klar til Danmark

Endnu et kinesisk bilmærke er på vej til Danmark. Hongqi er luksusmærket fra Kinas ældste bilproducent og det lægger ud med den gigantiske elbil E-HS9.

Hongqi.
Nyt om biler

Det er en bil, der bliver umulig at overse i gadebilledet: Den over fem meter lange SUV med en majestætisk front, der helt tilsigtet skal minde om en Rolls-Royce.

Allerede i det tidlige forår kan danske bilkøbere vælge den enorme elbil Hongqi E-HS9, som fås med seks eller syv sæder.

Den 5,20 meter lange og 1,70 meter høje bil fås med batterier på 84, 99 og 120 kWh (brutto). Det giver rækkevidder på henholdsvis 396, 465 og 515 km. Ladeeffekten er på op til 140 kW.

Blikfang er standardudstyr på Hongqi E-HS9.
Blikfang er standardudstyr på Hongqi E-HS9, og bilens fremtoning har virkelig delt vandene i Norge. Det samme vil ske i Danmark. 

Fra 800.000 kr.

Versionen med det største batteri yder 551 hk, og trods sin vægt på 2.700 kg giver det tophastighed på 220 km/t. og en 0-100-tid på 4,9 sekunder. Firehjulstræk er standard.

Billigste udgave koster 800.000 kr.

E-HS9 er en overordentlig komfortabel bil, viste Motors første tur i Rolls-Royce-kopien. Alene de bløde, polstrede hovedstøtter er en oplevelse, og i det hele taget er der gjort meget ud af kabinen med blødt læder og paneler i (formentlig falsk) valnød. Topversionerne har massage i sæderne.

Hongqi E-HS9 har enen seks eller syv sæder. Voksne kan udmærket sidde på tredje række.
Hongqi E-HS9 har enen seks eller syv sæder. Voksne kan udmærket sidde på tredje række.

Større end VW ID. Buzz

Støjniveauet er meget lavt, bl.a. i kraft af ekstra lydisolerende ruder.

Med en længde på 5,20 meter og akselafstand på  3,11 meter er E-HS9 væsentligt større end VW’s nye ID. Buzz. Voksne sidder udmærket på tredje række.

Hongqi (udtales HÅNGdjii) skal importeres af den store danske bilimportør K.W. Bruun. Firmaet er et af Danmarks største bilvirksomheder med import af alle mærker fra Stellantis-koncernen (Peugeot, Citroën, DS, Opel, Alfa Romeo, Jeep og Fiat) samt Mitsubishi.

Førerpladsen er fyldt med skærme, og der er gjort meget ud at at bruge luksuriøse materialer.
Førerpladsen er fyldt med skærme, og der er gjort meget ud at at bruge luksuriøse materialer.

Skal sælges af Peugeot-forhandlere

Den røde stjerne

Hongqi betyder rød stjerne, og mærket har bygget biler til den kinesiske elite siden 1958. Bilerne var oprindeligt store, sorte limousiner til ministre, landets topledelse og militær.

Bilerne skal sælges på traditionel vis via fysiske forhandlere, som fortrinsvis vil være Peugeot-forhandlere. Der kommer i første omgang ca. 20 udsalgssteder.

Danmark bliver dermed blandt de første lande i Europa til at sælge Hongqi. Mærket er efter lanceringslandet Norge nu også til stede i Island, Holland og Sverige.

I Norge har bilen været til salg i et år og er blevet en uventet, stor succes. Der er indtil videre solgt ca. 1.800 styks.

Bygges af Kinas ældste bilfirma

Hongqi er luksusmærket i Kinas ældste bilkoncern, First Automotive Works, FAW.

Den enorme grill får bilen til at skille sig markant ud. Ligheden med en Rolls-Royce er ikke tilfældig. Bag designet står Giles Taylor, der tidligere var designchef hos Rolls-Royce.
Den enorme grill får bilen til at skille sig markant ud. Ligheden med en Rolls-Royce er ikke tilfældig. Bag designet står Giles Taylor, der tidligere var designchef hos Rolls-Royce.

FAW har større planer i Europa, men det er endnu uvist, hvilke modeller der følger efter. Programmet i Kina er ganske stort. Det er dog meddelt, at FAW sammen med amerikanske Silk vil producere supersportsvogne i Italien under Hongqi-mærket.

 

Vil du vide, hvornår nye elbiler lanceres?

Se den omfattende liste over nye elbilers ankomst til Danmark. Opdateres løbende.

Nye elbiler i 2023 og 2024