Lille bilimportør overrasker med nyt billig-mærke

JAC bliver endnu en kinesisk elbil i Danmark. Mærket lægger ud med en mellemstor SUV til 340.000 kroner. Flere modeller er tæt på. (opdateret 12. maj med priser)

JAC kommer til Danmark i begyndelsen af 2023.
Nyt om biler

Ud af det blå dukker endnu et kinesisk elbil-mærke op i Danmark. Allerede i det tidlige forår 2023 kan danske bilkøbere få sig en - formentlig billig - el-SUV af mærket JAC.

JAC, der er fuldstændig ukendt i Danmark, bliver importeret af den privatejede dansk-norske bilimportør RSA, der har fået agenturet for Sverige, Estland, Letland, Litauen og Island foruden Danmark og Norge.

RSA sælger i forvejen Maxus samt BYD’s varevogne. Det sker fra traditionelle bilforhandlere med værksted, og det er meningen, at JAC skal sælges på samme måde.

Den mellemstore SUV e-JS4 bliver første JAC-model i Danmark.
Den mellemstore SUV e-JS4 bliver første JAC-model i Danmark. 'På ydersiden har e-JS4 et hårdt udtryk med fine linjer,' siger mærket, men i det store hele ligner den et hav af andre kinesiske SUV-modeller.

SUV med 434 km rækkevidde

Første model fra JAC er den elektriske SUV e-JS4, som er en mellemstor SUV med 434 km officiel rækkevidde ved hjælp af et batteri på 66 kWh. Trefaseladning og varmepumpe er standard.

Prisen begynder ved 340.000 kr.

10,25” touchskærm. Der er også læderindtræk og - muligvis som ekstraudstyr - elektrisk panoramasoltag..
Bilen har 10,25 tommer trykskærm i bredformat som standard. Der er også læderindtræk og - muligvis som ekstraudstyr - elektrisk panoramasoltag.

JAC har flere modeller på bedding, men det er for tiden uklart, hvilke der kommer hvornår.

Den ene mulighed - og en oplagt én - er mikrobilen e-JS1 på ca. 3,70 meters længde, som vil lande i en klasse stort set uden konkurrenter. Dacia Spring er pt alene her, mens BYD formentlig i 2024 er klar med Seagull.

Den eldrevne mikrobil JAC e-JS1 kan være med til at sænke prisen på en ny elbil betragteligt, når den kommer til Danmark i 2023 eller 2024.
Den eldrevne mikrobil JAC e-JS1 kan være med til at sænke prisen på en ny elbil betragteligt, når den kommer til Danmark i 2023 eller 2024.

Desuden vil den danske importør lancere den store, femdørs mellemklassebil e-J7 Pro på næsten 4,80 meter.

I Schweiz sælges desuden en lille SUV, e-S2, som i Danmark formentlig ville koste under 270.000 kr.

Den mellemstore, femdørs e-J7 Pro bliver en af de kommende elbiler fra JAC i Danmark.
Den mellemstore, femdørs e-J7 Pro bliver en af de kommende elbiler fra JAC i Danmark.

JAC har bygget lastbiler siden 1964

JAC (Anhui Jianghuai Automobile Co) blev etableret i 1964 som lastbilproducent, og det er først i nyere tid, at mærket også har kastet sig over personbiler og meget for nylig, fra 2011, at der indgår elbiler i programmet.

JAC, der er en af Kinas mindre bilproducenter med godt en halv mio. køretøjer årligt, har et joint venture med Volkswagen, hvor JAC fremstiller modeller for Volkswagens nye Sol-mærke. Tidligere arbejdede JAC sammen med Hyundai.

 

Vil du vide, hvornår nye elbiler lanceres?

Se den omfattende liste over nye elbilers ankomst til Danmark. Opdateres løbende.

Nye elbiler i 2022 og 2023