Tesla med ekstreme prisfald

Der er godt nyt for bilkøbere, der går rundt med en drøm om at købe en Tesla. Bilmærket har nedsat priserne på flere modeller med op til 130.000 kroner. Tesla retter priser på ordrer, der er afgivet og endnu ikke leveret. FDM forudser, at konkurrenterne vil følge efter.

Tesla med ekstreme prisfald
Nyt om biler

Tesla overrasker ved i ét hug at skære en stor luns af priserne på deres biler, så de er blevet markant billigere.

Blandt andet kan en Model 3, der tidligere kostede fra 465.008 kr., nu fås til priser fra 359.990 kr. Et nedslag på 23 procent.

I skemaet herunder er de gamle og nye priser på de populære Model 3 og Model Y.

Priser ændres i nuværende ordrer

Prisnedsættelserne er en del af Teslas globale strategi om at øge efterspørgslen på deres biler, og de skyldes også, at bilproducenten er blevet bedre til at holde produktionsomkostningerne nede.

Tesla missede lige akkurat deres salgsmål i 2022, og det mærkede aktiekursen prompte. I hele 2022 er aktiens værdi faldet næsten 70 procent.

Tesla oplyser til FDM, at priserne rettes til de nye for alle ordrer, der er afgivet og endnu ikke er modtaget. Disse kunder vil kunne se opdateringen på deres Teslakonti inden for ca. 48 timer.

Vedrørende nyligt leverede biler, der er omfattet af købeloven, kan alle oplysninger om betingelser, og hvor de skal henvende sig mv. findes i kundens ordreaftale.

Andre vil også sætte priserne ned

FDM vurderer, at de nye priser vil sende rystelser gennem markedet for elbiler.

”Andre producenter bliver nødt til at reagere, for nu er priserne på Teslas i forvejen populære Model 3 og Model Y blevet meget attraktive. Derfor er det min forventning, at der vil komme en reaktion snart,” siger chefkonsulent hos FDM, Ilyas Dogru.

For forbrugere, som står overfor et snarligt elbilkøb, betyder det lavere priser, mens det for eksisterende Tesla-ejere betyder et pludseligt større værditab.

”På brugtvognsmarkedet har vi allerede set markante prisfald siden det højeste niveau tilbage i august 2022, og nu vil de nye priser fra Tesla medføre yderligere prisfald. Desuden har forhandlerne bestilt mange brugte Teslamodeller hjem fra Tyskland, og det kan faktisk trække bunden ud af brugtvognsmarkedet. Derfor vil jeg anbefale forbrugerne at se tiden en smule an,” siger Ilyas Dogru med henvisning til, at Tyskland indtil for nylig ydede et stort statstilskud ved køb af elbil. 

Vil du modtage FDMs nyhedsbreve?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve, hvis du vil holde dig orienteret om bilnyheder og forbrugerhistorier om livet som bilist.

Få FDMs nyhedsbreve