VW svarer igen på Tesla-prisbombe

VW opdaterer modelprogrammet som en mild justering på Teslas prisnedsættelser. Det sker i første omgang med en genintroduktion af basisudgaven af ID.4 og ved at gøre varmepumper til standard igen. 

VW ID.4 genintroduceres med basisbatteriet.
Nyt om biler

Blot to dage gik der, fra FDM oplyste om manglende varmepumper i VW's kampagnevarianter af ID.4, til der kom en kontraordre. Alle danske VW ID.4 kommer med varmepumpe – også de biler, der er bestilt efter nytår. Det er godt nyt til ID.4-kunderne, der kan glæde sig over de mere energieffektive varmepumper i deres kommende bil. 

Det giver ikke stort udslag på de officielle WLTP-målinger, men hen over en dansk vinter får man både længere rækkevidde, og så mindskes energiforbruget til gavn for både miljø og pengepung. Varmepumpen, som FDM generelt anbefaler på elbiler, er således standard på alle Pro Active-modeller og også den kommende Pure Active-variant. 

Basismodellen er tilbage

Da ID.4 blev introduceret for to år siden, fandtes der en basismodel med et mindre batteri. Den har været væk fra prislisten, men kommer nu tilbage i 2023. Modellen hedder ID.4 Pure Active, og prisen bliver 339.995 kr. for en model med 170 hk, et batteri på 52 kWh og en WLTP-rækkevidde på 359 km. 

Udstyrsniveauet bliver ganske attraktivt, da alle Active-varianter har en multimedie- og en teknikpakke. Det vil sige, at bakkamera, nøglefri betjening, udvidet navigationsanlæg og trådløs mobilopladning er standard. Pure Active kan bestilles fra mandag den 6. februar. 

Reaktioner på Teslas prisnedsættelser 

– Nu ser vi den første reaktion på Teslas prisnedsættelser. Men bilerne er blevet så dyre at producere, at fabrikkerne har svært ved at give store rabatter. Derfor er det godt set af VW, at de genintroducerer basisudgaven af ID.4, siger FDMs forbrugerøkonom, Ilyas Dogru.

Korrigeret for udstyrspakkerne er bilen cirka 5.000 kr. billigere end for to år siden, og det er den form for reaktioner, FDM forventer, at der kommer på markedet. 

– Ikke alle bilproducenter har mulighed for at lave så kraftige prisnedsættelser som Tesla. Derfor forventer vi, at konkurrenterne i stedet vil tilbyde mere udstyr eller introducere varianter med mindre batterier, ligesom VW har gjort med ID.4, slutter Ilyas Dogru.

Han understreger også, at der kan være en miljømæssig fordel ved at vælge elbiler med mindre batterier, samtidig med at man som bilkøber får en billigere bil. 

Overvejer du at købe elbil?

Husk, som medlem af FDM kan du altid kontakte vores rådgivning og få hjælp af vores eksperter. Det gælder alt fra hvilken bilmodel du skal vælge til at guide dig til et sikkert bilkøb. 

Kontakt rådgivningen