Bilsalg får fart på med elbil i front

For anden måned i træk accelerer det danske bilsalg. 14 procent flere biler blev leveret i februar i år sammenlignet med sidste år. Tesla Model Y har lagt sig klart i spidsen i februar efter stort prisfald i januar. Diesel dykker stadig.

En grå Tesla Model Y kører på en vej.
Nyt om biler

Der er kommet godt gang i danskernes appetit for nye biler og bilproducenternes evne til at levere. Bilsalget i februar skød op med 14 procent i forhold til samme måned sidste år, viser de nyeste leveringstal fra De Danske Bilimportører.

Den pæne stigning kommer dog fra et lavt niveau i 2022. To måneder ind i 2023 er stigningen på 12 procent.

22.000 nye biler i år

I alt blev der indregistreret 11.597 nye personbiler i årets korteste måned og 22.000 biler i løbet af de to første måneder.

Høj andel elbiler

Særligt elbilerne oplever fremgang. Februar bød på 3.148 nye elbiler, som svarer til 27 procent af alle nye biler. I hele 2022 udgjorde de 21 procent.

Omvendt fortsætter plugin-hybriderne med at tabe markedsandel. De er gået 31 procent tilbage i februar og udgør nu kun 10 procent af nybilsalget.

- At elbilerne fylder så meget i statistikken, er ikke overraskende. FDM’s seneste undersøgelse viser, at ca. halvdelen af danskerne vil købe en elbil næste gang. Det er et billedet af, at vi fortsat har gunstige afgiftsforhold på elbiler, og at der er kommet mange spændende modeller, lyder vurderingen fra chefkonsulent i FDM, Ilyas Dogru.

Sænket pris satte fut i salg

Symptomatisk blev det også en elbil, som steg helt til tops i februar. Tesla Model Y nåede godt 1.000 indregistreringer, efter bilens pris blev sænket markant midt i januar, og Tesla havde inden da gjort klar med betydelige, lokale lagre.

Markant er også dieselbilernes dyk. Der er blot indregistreret 813 dieseldrevne biler i februar, hvilket tilsammen er færre end månedens 1.018 Tesla Model Y.

Diesel dykker

- Dieselbilerne er lige så stille på vej i graven. Med de seneste ændringer i bilafgifterne gav man elbilerne gunstige afgiftsforhold, hvor dieselbilerne derimod ikke længere fik ’kør langt på literen-rabat, bemærker chefkonsulent i FDM, Ilyas Dogru.

Derudover har ejerne af dieselbiler fået et ordentligt nøk opad i udligningsafgift, hvilket gør det mindre attraktivt at eje en dieselbil. Samtidig bliver udvalget af dieselmodeller ved med at falde.

På andenpladsen i februar-tallet kommer en gammel kending, Peugeot 208, mens plugin-hybriden Ford Kuga indtager plads tre.
 

  

Nysgerrig efter nyheder om biler?

Motor følger løbende udviklingen inden for biler og ny teknologi

Se flere nyheder her