Danmarks grimmeste bil gør comeback med nyt navn

Ssangyong fra Sydkorea blev for to årtier siden berygtet med MPV’en Rodius, der blev omtalt som verdens grimmeste bil. Nu har mærket fået et helt nyt navn, lagt designstilen gevaldigt om – og kommer til Danmark.

KG Torres EVX.
Nyt om biler

Danske bilkøbere får endnu et bilmærke at vælge imellem – denne gang fra Sydkorea.

Strengt taget er det et comeback, for mærket har tidligere huseret i Danmark under navnet Ssangyong, hvor det blev (lidt) kendt for billige SUV- og MPV-modeller samt berygtet med Rodius, der i vide kredse blev dømt til at være den grimmeste bil set på danske veje.

Ssangyong levede en omtumlet tilværelse med den ene økonomiske krise efter den anden, og den danske importør, bilvirksomheden Nic. Christiansen Gruppen, meldte i 2019, at man trak stikket til nysalg.

Her ses den designmæssigt udfordrede Rodius fra 2004 og den langt mere almindeligt udseende generation, der kom i 2012. Den udgik i 2019.

Tivoli blev til Luvi

Forinden var der gjort et spagfærdigt forsøg på at lancere den kompakte SUV kaldet Tivoli, som i Danmark ikke måtte hedde netop dét, men blev solgt som Luvi.

Bilmærket har netop fået nyt liv, efter at den store sydkoreanske stålproducent m.v. KG har overtaget kontrollen med bilmærket, som nu bærer det noget intetsigende navn KG Mobility. Bilerne vil blive solgt under navnet KG.

Torres EVX lige forfra.
Torres EVX, som er en elbil, bliver en af de første modeller fra det nye KG-mærke og formentlig en af de vigtigste. 

Ny dansk importør er klar

Og knap er bilvirksomheden reddet, før en dansk importør står klar. Det er norskejede RSA, som lancerer KG i hele Skandinavien. RSA har i forvejen importen af Maxus, JAC samt BYD’s varevogne.

KG vil udvikle og sælge både el- og benzindrevne biler.

I ’nærmeste fremtid’ lanceres fire nye biler, oplyser RSA: En mellemstor elektrisk pickup, en elektrisk SUV i fuld størrelse, en kompakt elektrisk SUV og SUV’en Torres i elektrisk udgave kaldet EVX.

Førerpladsen i Torres EVX.
Førerpladsen i Torres EVX kan ligne den fra moderne Kia- og Hyundai-modeller.

Rexton og Musso genopstår

Desuden vil KG Mobility videreudvikle eksisterende modeller som SUV’en Rexton og pickuppen Musso Grand. Begge bliver lanceret i helt nye udgaver i løbet af sommeren.

- KG Group har ekstremt offensive og ekspansive planer for fremtiden, og vi har store ambitioner for samarbejdet, siger den administrerende direktør i RSA Group, Frank Dunvold.

187 biler kører stadig

Da Ssangyong var i Danmark sidst, tilbød mærket fem års garanti. Den nye importør oplyser ikke noget om garantien på KG eller en mere præcis lanceringsdato.

Salg og service skal ske på traditionel vis via forhandlere.

Der kører stadig 187 Ssangyong i Danmark.

 

Vil du modtage FDMs nyhedsbreve?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve, hvis du vil holde dig orienteret om bilnyheder og forbrugerhistorier om livet som bilist.

Få FDMs nyhedsbreve