Første elbil med luft til håret

MG ser ud til at komme først med en åben elbil siden Tesla Roadster. Cyberster lanceres i Europa i sommeren 2024 som roadster med masser af hestekræfter.

Elbilen MG Cyberster i profil.
Nyt om biler

Det er officielt nu. MG sætter en heftig, elektrisk roadster i produktion, så den i sommeren 2024 kan være med til at hylde det oprindeligt britiske mærkes 100-års jubilæum.

Med debut på udstillingen Auto Shanghai 2023 præsenteres den produktionsklare udgave af den konceptbil, der gennem lang tid har været vist i flere udgaver.

En roadster er den perfekte måde for mærket at markere sit 100-årige virke, for det hele begyndte med en roadster, og det er den biltype, som MG har været mest kendt for.

MG Cyberster forfra med åbne saksedøre.
MG Cyberster er ikke blot første åbne elbil i et årti - den har også utraditionelle saksedøre.

Første åbne elbil

Nu har MG et bredt program af særligt SUV-modeller, og langt de fleste i Europa er rene elbiler.

Med lanceringen af en roadster – en topersoners, åben bil – bliver MG formentlig først siden den hedengangne Tesla Roadster til at introducere en åben elbil. Det var også MG, der var først med en traditionel stationcar som elbil, MG 5.

Fisker har også antydet en elektrisk roadster med projekt Pear, men det er ikke klart, om denne kommer i 2024 eller senere.

MG Cyberster set oppefra.
Cyberster har som de oprindelig MG roadsters en karakteristisk, lang motorhjelm, lav næse og buede overflader. Bilen har klassisk stofkaleche.

Stadig ingen elektrisk cabriolet

Bilkøberne har stadig til gode at få tilbudt en reel, elektrisk cabriolet, altså en firepersoners åben bil.

Mini har for nylig lanceret Mini Electric Cabriolet, som har fire pladser, men med 999 eksemplarer er det ikke rigtig serieproduktion.

Fiat har en 500E Cabriolet, men den er ikke en fuldt åben bil.

MG Cyberster lige forfra.
MG Cyberster ventes lanceret i Europa i sommeren 2024.

Selv om MG nu viser den færdige Cyberster, følger der absolut ingen tekniske oplysninger med. MG nøjes med at sige, at den bliver ’højtydende’.

MG – der oprindelig stod for Morris Garages – har siden 2007 været en del af Kinas største bilkoncern, SAIC. 

Vil du vide, hvornår nye elbiler lanceres?

Se den omfattende liste over nye elbilers ankomst til Danmark. Opdateres løbende.

Nye elbiler i 2023 og 2024