Opsving i bilsalg bider sig fast

For fjerde måned i træk steg bilsalget i april. Elbiler trækker opsvinget med næsten en tredjedel af indregistreringerne. Månedens mest solgte bil er fuldelektrisk.

Tesla Y og 3 i salgslokale.
Nyt om biler

Der kommer stadig flere nye biler i de danske indkørsler efter en forpjusket årgang 2022. For fjerde måned i træk blev der i april leveret flere nye personbiler end i samme måned sidste år.

15 procent steg bilsalget i april, og den samme stigning kan konstateres for året første for måneder, viser tallene fra De Danske Bilimportører.

I alt blev der indregistreret 12.067 nye personbiler i april, og det bringer 2023-tallet op på 52.023.

Elbiler fordobler til 29 procent

- Med 15 procents stigning tegner april godt for bilsalget og det på trods af, at der har været relativt få Tesla’er indregistreret i forhold til marts, siger chefkonsulent i FDM, Ilyas Dogru.

Måneden resulterede i 3.471 nye elbiler. Det er mere end en fordobling fra april sidste år, og elbiler har dermed en andel på 29 procent.

Plugin-hybrider fortsætter nedtur

Omvendt går plugin-hybriderne 18 procent tilbage og er nede på at udgøre 13 procent af nyregistreringerne. 

Tesla blev tredje mest solgt bilmærke i april, hvor listen toppes af Audi efterfulgt af VW.

Den mest solgte model er atter Tesla Model Y med Ford Kuga på andenpladsen. Se listen med de mest populære biler i april i listen herunder.

 

 

Vil du modtage FDMs nyhedsbreve?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve, hvis du vil holde dig orienteret om bilnyheder og forbrugerhistorier om livet som bilist.

Få FDMs nyhedsbreve