Populær Peugeot får stor skærm og lang rækkevidde

Den lille SUV, Peugeot 2008, får til sommer et facelift, hvor designet friskes op for og bag, kabinens skærme vokser, og den elektriske variant får forlænget sin rækkevidde.

Peugeot 2008 i eludgaven set forfra.
Nyt om biler

Peugeots lille SUV, 2008, har været på banen siden 2019 i den nuværende generation og har klaret sig rigtig godt med en næsten fast plads på top-3 i sin klasse og med næsten 10.000 styks leveret i Danmark.

Nu er det blevet tid til en opdatering. Det gælder både benzin, diesel og den rent elektriske udgave.

Eludgaven E-2008 (nu med stort E i den officielle Peugeot-stavning) har undergået den største forbedring, da både batteri og elmotor er nye. Der er tale om helt samme teknologi som i bl.a. Peugeot 308 og Jeep Avenger.

Peugeot E-2008 forfra.
Fronten på Peugeot 2008 – her eludgaven - har fået en bredere grill med tværgående mønster. Der er nu tre lodrette ’lyskløer’ integreret i kofangeren

Fra 340 til 406 km

Det betyder, at batteriet er vokset lidt fra 50 til 54 kWh (begge tal er brutto) og fra en anden leverandør end hidtil, og i kombination med en ny og mere effektiv motor er den officielle rækkevidde øget mærkbart, fra 340 til 406 km.

Motorydelsen er hævet fra 136 til 154 hk.

Benzin- og dieseludgaverne – jep, diesel fås stadig – er uændrede: Trecylindret benzin med 100 hk og manuelt gear, trecylindret benzin med 130 hk og manuelt eller automatisk gear samt firecylindret diesel med 130 hk og automatgear.

Som en nyhed udvides 2008-programmet i 2024 med en 48-volt mildhybrid-udgave med dobbeltkoblingsgear.

Førerpladsen i Peugeot 2008.
Førerpladsen i Peugeot 2008 er især opgraderet med større og bedre skærme samt mere avanceret opkobling. Her er det den elektriske GT-version.

Opdateret med bedre skærme

I kabinen er der kommet nyt digitalt førerinstrument, stadig af den højtplacerede type, hvor man ser det hen over rattet. Grundmodellen har stadig analogt instrumenthus.

Alle versioner har ti tommer trykskærm mod tidligere syv tommer.

Afhængigt af udstyrsniveauet fås bl.a. et forbedret frontkamera og blindvinkelovervågning samt 360 graders kamera.

Peugeot 2008's baglygter.
Bagtil er der nye LED-lygter, hvor løvekløerne sidder vandret i et dobbeltlag.

Nye løve-lygter

Designet har fået en opfriskning med en ny udgave af Peugeots lyssignatur, hvor der nu er tre lodrette ’lyskløer’ integreret i kofangeren. GT-versionen adskiller sig ved at have om fuld LED-forlygter.

Bagtil er der nye LED-lygter, hvor løvekløerne sidder vandret i et dobbeltlag.

Den fornyede 2008 kommer på det danske marked i løbet af sommeren. Peugeot 208 får en lignende opdatering kort efter.

 

Vil du modtage FDMs nyhedsbreve?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve, hvis du vil holde dig orienteret om bilnyheder og forbrugerhistorier om livet som bilist.

Få FDMs nyhedsbreve