Elbiler trækker stadig bilsalget

Der kom 14.000 nye personbiler på vejene i maj, en lille stigning fra sidste år. Elbil-salget er fordoblet på et år og udgør nu 32 procent af alle nye biler. Plugin-hybrider holder sig på 11 procent.

Tesla Model Y på autotransporter
Nyt om biler

Leveringen af nye biler fortsætter med at stige. I maj fik godt 14.000 nye personbiler plader på, og det er en lille stigning på fire procent fra maj sidste år.

I 2023 er væksten indtil videre på knap 13 procent i forhold til samme periode 2022.

Elbiler bliver langsomt mere og mere dominerende. I løbet af maj blev der indregistreret 4.446 nye elbiler, hvilket er en fordobling i forhold til samme måned sidste år, viser nye tal fra De Danske Bilimportører.

Næsten 32 procent af de nye biler i maj var rent elektriske. Plugin-hybriderne har ligget nogenlunde stabilt i år, og udgør nu 11 procent af nysalget.  Benzinbilerne har stadig den største andel med 47 procent, mens diesel tegner sig for 10 procent.

FDM: grænser for grøn vækst

Elbiler udgør nu fem procent af den danske bilflåde.

Men der er grænser for væksten på mellemlang sigt, mener FDM.

- At Hyundai i10 er tredje mest solgte model i maj viser, at der er stadig mange, som køber billige benzinbiler. Her er elbilerne ikke et alternativ endnu, siger forbrugerøkonom i FDM, Ilyas Dogru.

- Derfor er vores analyse, at indtil billige elbiler kommer i større omfang, vil elbilerne højest udgøre 40-50 procent af bilsalget, tilføjer Ilyas Dogru.

Dertil kommer, at en større afgiftsstigning på elbiler lurer fra 2026, og der er fortsat usikkerhed om opladning, f.eks. ved boligforeninger.

Tesla Model Y atter til tops

I maj var det atter Tesla Model Y, som blev det klart mest solgte bil. Sedanudgaven, Model 3, er for en gangs skyld oppe i top-10 efter de markant prisfald, som både Model Y og 3 fik i begyndelsen af året.

Det er også en elbil, der ligger nummer to i maj, når salget af de ens VW ID.4 og ID.5 lægges sammen.

Den bedst sælgende plugin-hybrid er stadig Ford Kuga.

Audi havde en god måned med hele fire modeller på top-20, ligesom Hyundai og Toyota kan mønstre tre modeller – inklusive nu også Toyotas elbil, BZ4X.


 

Vil du modtage FDMs nyhedsbreve?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve, hvis du vil holde dig orienteret om bilnyheder og forbrugerhistorier om livet som bilist.

Få FDMs nyhedsbreve