MotorClassic: Her er bilelskerens 18 bedste feriedestinationer

Må ferieminderne gerne dufte lidt af motorsportshistorie og klassiske racerbiler? Så får du her 18 af vores bedste anbefalinger til europæiske destinationer med fart og historie, det er vel værd at slå vejen forbi for en sand bilelsker.

Billede fra sving på Nürnburgring i Tysklans
Nyt om biler

Bilferie kan være meget andet end lange, hede etaper gennem Tyskland, hvor det meste af tiden går med at holde i kø, mens børnene råber på bagsædet, og al energi er brugt inden ankomsten til feriemålet.

En bilferie med tryk på bil kan også gå til steder, hvor du mærker motorsportshistoriens stempelslag – og her snakker vi ikke om bilmuseer, men om veje, der lagde underlag til nogle af verdens mest berømte motorløb.

Løb på almindelige veje

Adskillige steder kan du den dag i dag selv køre på den hellige asfalt i din egen bil, og mange ved nok, at enhver kan snuppe en tur på Nürburgrings klassiske Nordsløjfe mod betaling.

Men mange kendte og historisk betydningsfulde motorløb blev ikke kørt på lukkede baner, men på normale landeveje, som var spærret af til lejligheden – og det gælder ikke kun deciderede landevejsløb som Mille Miglia og Targa Florio. I adskillige år var det helt normalt at lukke nogle veje i en weekend og så slippe racerbilerne løs på asfalten. Vi ser det stadig enkelte steder, ikke mindst i Le Mans, men også i sydtyske Nürnberg, hvor nogle af byens gader en gang om året forvandles til racerbanen Norisring.

Mange andre steder i Europa kan du også snuse dig frem til gamle og i visse tilfælde næsten glemte racerbaner, der i dag bare er en del af det normale vejnet. Vi har samlet nogle af de mest anbefalelsesværdige til dig – se dem i galleriet herunder – og nyd ferien!

Er du interesseret i klassiske biler?

Husk, FDM udgiver specialmagasinet MotorClassic, Danmarks eneste magasin om klassiske biler og veteranbiler. MotorClassic udkommer seks gange om året og forhandles i bladkiosker, på FDMshop.dk og kan fås på abonnement.

Få MotorClassic