Fart på: Disse biler er mest populære lige nu

Danskerne køber ny bil i støt stigende tempo. Benzinbiler dominerer stadig, men elbiler er oppe på 31 procent af nybilsalget. Se hitlisten over de mest populære biler i 2023, hvor én model er stukket helt af fra alle andre.

Tesla'er på parkeringsplads.
Nyt om biler

Opsvinget i det danske bilsalg har bidt sig fast. I juni voksede leveringen af nye personbiler med 24 procent, og i årets første halvdel er opsvinget på 18 procent.

Godt 84.000 nye biler er dermed kommet ud på danske veje i 2023, hvilket dog stadig ligger et godt stykke under de glade bildage før pandemien.

- Tallene er udtryk for to ting, siger forbrugerøkonom i FDM, Ilyas Dogru.

- Først og fremmest at producenterne er i stand til at levere igen. Det er et godt tegn efter nogle turbulente år. Dernæst er det også et udtryk for, at den økonomiske afmatning, som i en periode har afholdt mange forbrugere fra at købe bil, ser ud til at være overstået, siger han.

Det stigende salg får den samlede bilbestand i Danmark til at vokse med over 19.000 personbiler i første halvår, har De Danske Bilimportører beregnet. I hele 2022 voksede bestanden kun med 12.000 biler.

Hver tredje nye bil er helt elektrisk

Det stigende bilsalg drives frem af de rent elektriske. Dem er der leveret godt 26.000 af i år – mere end en fordobling fra samme periode sidste år. Det betyder, at de elektriske biler udgjorde 31 procent af leveringerne i første halvår.

Dermed udgør elbiler nu 5,2 procent af den danske bilbestand.

VW ID.4 og Tesla Model 3.
Makkerparret VW ID.4/ID.5 ligger nr. to over de mest solgte elbiler i 2023 - lidt foran Tesla Model 3 og langt efter Model Y.

Det er i høj grad private bilkøbere, som giver det høje salg af elbiler, bemærker forbrugerøkonom i FDM, Ilyas Dogru.

Mens private (køb og privatleasing) aftager 54 procent af alle benzinbiler, og erhvervssalget tegner sig for de resterende 46 procent, står private for hele 71 procent af elbilerne. Når det gælder plugin-hybrider, står de to grupper lige.

Tesla Model Y klart i spidsen i 2023

Det er også en elbil, der uden sammenligning ryger helt til tops i bilsalget for både juni og hele første halvår.

Med over 2.000 indregistreringer i juni ryger Tesla Model Y op på 8.600 leveringer i årets først halvdel.

Der er langt ned til nr. to og tre, som er hhv. Peugeot 208 og Ford Kuga. På plads fire og fem finder vi de to næste elbiler, nemlig VW ID.4/ID.5 og dernæst Tesla Model 3.

Se her listen med de mest populære biler i første halvdel af 2023 – både blandt samtlige biler og for elbiler og plugin-hybrider.

Også i juni havde Tesla Model Y en forrygende måned med over 2.000 indregistreringer. Nogle kunder er nok blevet lokket til at hente deres bil i juni i stedet for juli med en belønning på strøm til 10.000 km's kørsel.

Men også plugin-hybriden Ford Kuga får en stærk måned med næsten 700 leveringer.

Audi fik også en god måned med - noget usædvanligt - fem modeller på top 20.

Derimod har et ellers folkeligt danskemærke, Citroën, ikke en eneste model blandt de 20 mest solgte.

 

Vil du modtage FDMs nyhedsbreve?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve, hvis du vil holde dig orienteret om bilnyheder og forbrugerhistorier om livet som bilist.

Få FDMs nyhedsbreve