Mercedes afslører usædvanlig køreglæde

En helt ny og selvstændig modelserie er på vej fra Mercedes-Benz: CLE, der både kommer som coupé og cabriolet. Og for en gangs skyld er en ny model ikke en elbil.

Mercedes CLE i profil.
Nyt om biler

Det her er en usædvanlig og efterhånden sjælden nyhed på to måder: Mercedes-Benz præsenterer noget så eksotisk som en helt ny coupé-model, som ovenikøbet kun fås med benzin- og dieselmotor.

CLE Coupé hedder nyheden, som ikke erstatter nogen eksisterende model hos Mercedes-Benz, men er en udvidelse. Den er dog en fortsættelse af mærkets tradition for sportslige og elegante luksusbiler.

CLE en blevet en stor bil, næsten lige så lang som den udgåede E-klasse Coupé.

Mercedes CLE forfra.
CLE har en lang motorhjelm med en klassisk kølergrill.

Den nye coupé er 4,90 meter lang, og da akselafstanden er 2,5 cm større end i den hedengangne C-klasse Coupé (fra 2015-2023) er kabinepladsen forbedret, særligt for bagsædepassagererne. Også bagagerummet er noget større og har plads til tre golftasker - fremhæver Mercedes-Benz.

Aktiv undervogn og baghjulsstyring

Teknologien er hentet fra både fra C- og E-Klassen. I kabinen er der en fritstående midterskærm på 12,3 tommer foruden et førerdisplay bestående af en skærm på 11,9 tommer.

Mercedes CLE bagfra.
Mercedes CLE har en klassisk coupéform. Det er en todørs bil, idet adgangen til bagagerummet sker vi en lille bagklap. 

Sæderne er unikke for CLE, og hvis man tilvælger et Burmester-lydanlæg, er der to indbyggede højttalere i hovedstøtterne.

CLE Coupé kan fås med aktiv undervogn og baghjulsstyring. Det sidste reducerer vendediameteren med 50 centimeter.

Mercedes CLE Cabriolet.
Mercedes-Benz viser allerede billeder af den åbne udgave af CLE, som kommer i løbet af 2024.

Benzin og diesel - og senere cabriolet

Motorerne i CLE er traditionelle benzin- og dieselmotorer, dog med en opgraderet udgave af Mercedes’ mildhybridsystem. Den integrerede starter-generation assisterer nu med 23 hk.

Der kan vælges mellem firecylindrede benzin- og dieselmotorer og en 3,0-liters sekscylindret benzinmotor med 381 hestekræfter og firehjulstræk. Senere kommer en plugin-hybrid, bekræfter Mercedes-Benz, mens der ikke er noget om en eventuel elektrisk EQ-version.

Den nye CLE Coupé forventes til Danmark i slutningen af 2023. Er man mere til åbne biler, kan man glæde sig til en cabriolet-version in 2024.

Førerpladsen i Mercedes CLE.
Førerpladsen i Mercedes CLE ligner ikke C-klassens eller E-klassens direkte.

 

Vil du modtage FDMs nyhedsbreve?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve, hvis du vil holde dig orienteret om bilnyheder og forbrugerhistorier om livet som bilist.

Få FDMs nyhedsbreve