Årets Bil bliver helt elektrisk i finalen

Det er et spændende og meget alsidigt felt, der er gået i finalen til Årets Bil i Danmark 2024. Alle syv kører på el, men der er også flere, som fås med benzinmotor. For første gang er to kinesiske biler med i opløbet. Se de syv biler her.

De 7 finalister til Årets Bil i Danmark 2024 på parkeringsplads.
Nyt om biler

To fra Kina, to fra Sydkorea, to fra Tyskland og én fra Japan. Det er et meget blandet felt af nationaliteter, som de næste seks uger skal dyste om at blive Årets Bil i Danmark 2024.

Det yderst alsidige felt af spændende nye biler blev resultatet af den indledende runde af den årlige danske bilkåring på og omkring FDM Jyllandsringen.

Bilerne er knap så alsidige, når det gælder deres drivkraft. Alle kan lades op. De fire af de syv er rene elbiler. Desuden fås de to, BMW i5 og Hyundai Kona, også i versioner med forbrændingsmotor, og Toyota Prius kommer som plugin-hybrid.

Her er de syv finalister:

De 7 finalister.
De syv finalister.  fra venstre: BMW i5/5-serie, BYD Dolphin, Hyundai Kona, Kia EV9, Toyota Prius, VW ID.7 og Xpeng G9.

Dermed lykkedes det f.eks. ikke Car of the Year 2023, Jeep Avenger, at charmere sig tilstrækkeligt ind hos de danske dommere.

Heller ikke Fisker Ocean med den danske bildesigner Henrik Fisker i spidsen, fik krydser nok i den indledende runde.

Det indledende felt bestod af 21 biler. Uden for de syv nominerede lå Hyundai Ioniq 6 lige under, mens også Jeep Avenger og Fisker Ocean fik relativt mange stemmer.

VW ID.7 med kamuflage
VW ID.7 var blandt de helt nye biler til den indledende runde og mødte frem kamufleret, da bilen endnu ikke har haft europæisk test-premiere.

Årets Bil kåres 28. november

Vinderen findes efter en ny afstemning blandt de syv finalister og offentliggøres 28. november.

Årets Bil i Danmark arrangeres af Danske Motorjournalister. I år bestod juryen af 20 bileksperter fra et bredt udsnit af medier. Motor/FDM har tre medlemmer af juryen.

Skilt med Årets Bil i Danmark med biler i baggrunden.
Årets Bil i Danmark finder sted hvert efterår ved FDM Jyllandsringen, hvor bilerne testes både på banen og vejene i området.

Vil du modtage FDMs nyhedsbreve?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve, hvis du vil holde dig orienteret om bilnyheder og forbrugerhistorier om livet som bilist.

Få FDMs nyhedsbreve