Få en Tesla Model Y for blot 3.795 kr. om måneden

I en tid med usikkerhed omkring biløkonomi og gensalgsværdier stempler Tesla ind på privatleasingmarkedet med et decideret slagtilbud på deres storsælgende Model Y. 

Tesla Model Y holder ved en sø.
Nyt om biler

Tesla har tæsket konkurrenterne i år med deres store prisnedsættelser i januar. De har fået stor opmærksomhed og har solgt biler som aldrig før. Faktisk er der solgt så mange Model Y, at Tesla netop har slået VW Ups rekord i dette årtusinde ved at runde 13.000 solgte biler i ét kalenderår. 

Men Tesla har globalt set ikke helt nået sit salgsmål, og i stedet for at sænke priserne endnu en gang, har Tesla nu valgt at komme med et mere økonomisk sikkert kort til os bilkøbere: Privatleasing!

– Netop Teslas store prisnedsættelser har skabt store rystelser i brugtbilmarkedet og dermed gjort det meget usikkert, hvor stort et værditab private kommer til at få på deres biler. Derfor anbefaler FDM, at man også ser mod privatleasing, og ironisk nok især på Teslas senest tilbud på Model Y, siger Ilyas Dogru, forbrugerøkonom i FDM, der også peger på en generel usikkerhed i samfundsøkonomien, hvilket konkret betyder høje renter på billån.

Billigt leasingtilbud på Model Y

Tesla tilbyder sammen med ALD Leasing et meget skarpt tilbud på den billigste Model Y. Med en førstegangsydelse på 15.000 kr. og en efterfølgende månedlig ydelse på 3.795 kr. er de samlede omkostninger til privatleasingaftalen over tre år 151.620 kr. Aftalen indeholder 15.000 km om året. 

Nye leasingpriser 9/11

Tesla har i starten af november taget tilbuddet af markedet og løftet den månedlige ydelse på basismodellen med 700 kr. 

Det er cirka 40 pct. af nybilprisen på 382.490 kr., og dermed langt under tommelfingerreglen for leasing tilbud på 50 pct. af nyprisen. En forudsætning for at få de gode tilbud på Model Y er, at man bestiller leasingtilbuddet inden den 18. december, og at bilen leveres inden årsskiftet. Det understreger Teslas fokus på at booste sit salgstal globalt. 

Slagtilbuddet er på basisudgaven af Model Y, den har en rækkevidde på 455 km. Vil man have firehjulstræk og en rækkevidde på 533 km, så er merprisen for Long Range-udgaven mærkbar. Med samme førstegangsydelse på 15.000 kr. stiger den månedlige ydelse til 4.895 kr. 

Det er cirka 43 pct. af nybilprisen på 440.990 kr., så også her får man et godt tilbud om end det ikke er helt så skarpt som på basismodellen. Men faktisk er det billigere at lease Teslas store SUV-model fremfor deres netop faceliftede sedan: Model 3. 

Og netop et facelift af Model Y er der mange, som venter kommer inden længe. Det kan også være årsagen til, at Tesla kommer med et skarpt tilbud lige inden en opfriskning af bilmodellen. Men netop ved at privatlease, skal man ikke være bekymret for, om man risikerer et højere værditab på grund af et nært forestående facelift. 

Tesla billigere end VW

I forhold til andre privatleasingtilbud står Tesla også skarpt. Ser vi alene på de kolde tal, så koster den billigste Tesla Model Y godt 150.000 kr. over tre år, mens Volkswagen pt. tilbyder ID.4 til godt 200.000 kr. over samme periode. 

Så er økonomien det eneste fokus, er Tesla billigere end konkurrenterne. Men her er det vigtigt med et bredere perspektiv, for bilejerskabet er mere end en månedlig ydelse. Teslas basismodel har kortere rækkevidde og mindre udstyr end ID.4-modellen. Her passer rækkevidden på VW-modellen bedre på Model Y Long Range, og så bliver besparelsen mindre, samtidig med at udstyrsniveauet pt er højere i VW's 75-års-kampagnemodel.  

Man skal også være opmærksom på, at forsikringspræmierne på Teslas modeller generelt er høje. Især for modellerne med kraftig acceleration. Så husk at undersøge hvad du skal betale i forsikring, før du slår til deres attraktive tilbud på privatleasing.  

Vil du modtage FDMs nyhedsbreve?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve, hvis du vil holde dig orienteret om bilnyheder og forbrugerhistorier om livet som bilist.

Få FDMs nyhedsbreve