Ikonisk minibil klar i ny aftapning

Suzuki Swift er lige rundt om hjørnet i en helt ny, fjerde generation. Den har bevaret sit karakteristiske design og er stadig en klassisk minibil med benzinmotor – dog nu med en lillebitte smule strøm-assistance.

Blå Suzuki Swift lige forfra.
Nyt om biler

Da Suzuki i oktober havde premiere på sin nye Swift på Japan Mobility Show, blev den omtalt som en ’Swift Concept, der viser en mulig retning for en kommende fjerde generation’ af minibilen.

Det var naturligvis noget sludder. Tydeligt var det, at det var den færdige bil.

Og nu har Suzuki da også fjernet ordet ’concept’ og frigivet billeder uden det ord - og giver en række konkrete oplysninger om nyheden. Bilens præcise størrelse er dog ikke blandt de informationer, så vi ved ikke, om den nye Swift er blevet større eller mindre.

Suzuki Swift i gul skråt forfra.
Fjerde generation Swift er helt ny, men den kendte stil helt siden første Swift er stadig let genkendeligt. Udtrykket er blevet mere karakterfuldt, mener i hvert fald Suzuki.

Benzinmotor med mildhybrid

Kabinen er i hvert fald helt ny, og minibilen er nu udstyret med et 9-tommer multimediesystem med opkobling.

Drivkraften kommer fra en nyudviklet 1.2-benzinmotor, der i alle udgaver får assistance af et 12 volt mild-hybridsystem.

Den nye Swift er opgraderet med en lang række sikkerhedsfunktioner som standard. Det gælder et udvidet nødbremsesystem, som også reagerer på cykler og fodgængere, adaptiv fartpilot, vognbaneassistent. Minibilen har også blindvinkel-advarsel, skiltegenkendelse og advarsel mod krydsende trafik bagfra.

Hvid Suzuki Swift bagfra.
Swift fastholder muligheden for tag i kontrastfarve. Lige som tredje generation er den nye Swift altid femdørs. 

Nyt er også et indvendigt kamera, der holder øje med, om føreren er opmærksom.

Ikke el - men det kommer

Suzuki er fortsat et af meget få bilmærker uden en elbil i programmet. Men den er på vej. På Japan Mobility Show kunne Motor se en meget produktions-nær konceptbil kaldet eVX.

Det er en lille SUV med en rækkevidde på omkring 500 km og mulighed for firehjulstræk. Selv om Suzuki har et tæt samarbejde med Toyota, er eVX udviklet af Suzuki selv.

Suzuki eVX forfra.
Konceptbilen her kaldet eVX kommer til Danmark i 2025. Elbilen kunne få det kendte Suzuki-navn, Viatara. 

Produktionsudgaven, som kunne komme til at få Vitara-navnet, ventes til i Europa i 2025.

Den nye Swift skal lanceres i Europa herunder Danmark i løbet af foråret.

Siden introduktionen af den første Swift i 2005 er blevet solgt i flere end ni millioner eksemplarer - heraf flere end 40.000 i Danmark.

Førerpladsen i Suzuki Swift.
Førerpladsen i den nye Swift er i den traditionelle stil, men med forbedrede og forstørrede skærme.

 

Vil du modtage FDMs nyhedsbreve?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve, hvis du vil holde dig orienteret om bilnyheder og forbrugerhistorier om livet som bilist.

Få FDMs nyhedsbreve