Renault smider elektrisk prisbombe: retro-Twingo

En stime af elbiler er på vej fra Renault. Og den nyeste kommer som en overraskelse: den lille Twingo, der kan være klar om to år. Forventet pris: 190.000 kr.

Grøn Renault Twingo forfra.
Nyt om biler

Renault har brugt masser af energi på at varsle, at i 2024-2025 kommer de genfødte Renault 4 og 5 med udpræget retrodesign og ren eldrift.

Men helt ud af det blå fortæller Renault nu, at Scenic, 5 og 4 ret hurtigt får følgeskab af en elektrisk Twingo. Den kan være klar i slutningen af 2025.

Designet læner sig solidt op ad den første Twingo, der blev lanceret i 1993, eksisterede i den generation helt frem til 2007 (14 år!) og nåede undervejs at blive et design-ikon – noget dens to efterfølgere ikke kom i nærheden af.

Grøn Renault Twingo i profil.
Den elektriske Renault Twingo er også i profil - inklusive dørhåndgrebene - tro mod 1993-modellen. Der bliver tale om en femdørs bil.

Elektrisk Twingo: 190.000 kr.

Der er tale om en konceptbil, men der bliver ikke skruet ret meget på formgivningen frem til produktionsmodellen.

Ud over sit nuttede design bliver den næste Twingo voldsomt interessant på grund af den forventede pris. Fra-prisen bliver 20.000 euro, lover Renault-chef Luca de Meo. Omsat til dansk butikspris ligner det ca. 190.000 kr.

Det er stadig en del for en mikrobil sammenlignet med en benzindrevet, men noget af det laveste, der er i sigte. Hvis eller når BYD får sin Seagull til Danmark, vil den ifølge BYD’s udmeldinger koste omtrent det samme. Den kan i bedste fald være her sidst i 2024.

Grøn Renault Twingo bagfra.
Den elektriske Twingo ventes klar sidst i 2025. Energiforbruget ventes at blive særdeles lavt: ca. 100 watt-timer pr. km.

VW og Citroën vil også

Også VW har varslet en billig mikrobil i form af ID.1. Den vil være i samme prisleje (lidt under 200.000 kr.), men er formentlig først klar til kunder i 2027.

Citroën blander sig også i pris-konkurrencen. Den nye C3, som er en klasse større, kan muligvis komme ned på ca. 185.000 kr., når en udgave med lille batteri er klar i 2025.

Renault fortæller i første omgang ikke meget om Twingos teknik, ud over at den vil være bygget på samme platform som Renault 4 og 5. Rækkevidden er der således ingen indikation af, men den er næppe heller afgørende for en lille bil til nærtransport.

Den originale Renault Twingo i gul forfra.
Den originale Renault Twingo blev lanceret i 1993. Den var et unikum i pladsudnyttelse. 

Meget langt på en kWh

Derimod oplyser Renault, at Twingo bliver ekstremt nøjsom med energien – ca. 100 watt-timer pr. km. Eller sagt omvendt: Én kilowatt-time vil række til ti km. Hvis det holder i virkeligheden, vil det være markant mindre end dagens elbiler.

Renault har i øvrigt netop givet tekniske indikationer om Renault 5. Den får op til 400 kilometer rækkevidde, et 52 kWh-batteri og kan fås med V2G-teknologi – altså muligheden for at sende strøm tilbage til elnettet eller huset.

Renault fastholder et prisestimat på 25.000 euro for billigste variant – dvs. i bedste fald 235.000 kr.

Renaults fem elektriske elbiler pr. ultimo 2025.
Renaults fem elektriske elbiler pr. ultimo 2025. Fra venstre: Scenic, 4, Twingo, 5 og Megane. Dertil er der Kangoo.

 

Vil du vide, hvornår nye elbiler lanceres?

Se den omfattende liste over nye elbilers ankomst til Danmark. Opdateres løbende.

Nye elbiler i 2023 og 2024