Bilsalg begynder sløjt – særligt det grønne

Bilsalget gik 15 procent tilbage i januar. Særligt de opladelige biler fik en halvskidt start på året. Se listerne med de mest solgte biler her.

3 biler på række.
Nyt om biler

For første gang i et år er salget af nye personbiler gået tilbage. Januar resulterede i 15 procent færre leverede biler end samme måned i 2023. Blot 8.848 nye personbiler fik nummerplader på i januar, viser tallene fra Bilstatistik.dk.

Særligt de opladelige biler fik en sløj måned. Elbiler udgjorde 35 procent af salget – omtrent det samme som gennemsnittet for hele 2023, men noget under de 51 procent, batteribilerne nåede op på i december. Plugin-hybrider lå helt nede på fire procent.

Faldet i særligt i elbiler er påvirket af et lavere bundfradrag i registreringsafgiften fra nytår, mener De Danske bilimportører. Først fra 1. februar bliver fradraget hævet en anelse.

FDM: Mangel på biler

FDM vurderer, at det også skyldes manglende leveringer grundet prisnedsættelser.

- Februar kan derfor godt gå hen og blive en rekordmåned, siger forbrugerøkonom Ilyas Dogru.

Importen af brugte biler steg til gengæld hele 62 procent i januar til 3.200 biler. Dermed udgjorde brugtimporten godt en fjerdedel af det samlede salg.

Mange elbiler importeres brugt

Flest eksemplarer kom der af VW ID.4/ID.5 med 290 styks. Tesla Model 3, VW ID.3 og Skoda Enyaq kom på de følgende pladser.

Toyota opnåede at blive det største nybil-mærke i januar, mens Tesla Model Y atter blev den mest solgte bil, dog kun med 475 styks.

Privatleasing fortsætter sin fremgang. Ca. 25 procent af de nye biler i januar var privatleasede, en stigning på 47 procent i forhold til sidste år.

 

 

 

Vil du modtage FDMs nyhedsbreve?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve, hvis du vil holde dig orienteret om bilnyheder og forbrugerhistorier om livet som bilist.

Få FDMs nyhedsbreve