Lille benzin-SUV bliver mere lækker og temmelig digital

VW’s fem år gamle T-Cross får nu en større opdatering, der hæver den oplevede kvalitet og indfører en række mere avancerede og digitale funktioner. Mange af T-Cross’ konkurrenter får også et facelift her i første halvår.

Gul VW T-Cross forfra.
Nyt om biler

Der er fuld gang i fornyelserne af de små, benzindrevne SUV-modeller.

Peugeot 2008, Ford Puma, Toyota Yaris Cross, Renault Captur og Skoda Kamiq er alle enige om, at de vil komme i faceliftede udgaver her i første halvdel af 2024.

Og det samme mener VW, som til april sender en fornyet T-Cross på gaden, fem år efter at den lille SUV oprindelig blev lanceret.

VW T-Cross bagfra i gul.
Bagtil er fornyelsen mere subtil. Her er det T-Cross i R-Line-version.

Ny front - men mest nyt indendøre

2024-udgaven af T-Cross har en tydeligt ny front, men nyder især godt af en række forbedringer i kabinen og i det tekniske udstyr.

Der er kommet mere bløde materialer på instrumentbordet foruden andre materiale-opgraderinger, siger VW. Det er formentlig velvalgt, da T-Cross i 2019 udgjorde et markant kursskifte for VW, hvor der blev sparet mærkbart på den oplevede kvalitet – noget VW indtil da ellers havde prioriteret meget højt. I stedet skulle T-Cross sælges på at var farveglad og ungdommelig.

Den fornyede T-Cross udstyres også med digitalt instrumenthus (otte tommer skærm) i alle udgaver, får en otte tommer stor trykskærm og mulighed for Travel Assist, som er VW’s assistent til at blandt andet at holde vognbanen og følge fartgrænserne.

Førerpladsen i VW T-Cross.
VW har givet T-Cross en højst tiltrængt opgradering af materialerne ved førerpladsen. Desuden er instrumenthuset nu digital i alle udgaver, og midterskærmen er som standard på otte tommer.

Matrix-lygter er en mulighed

De højere udstyrsversioner har desuden avancerede matrix-lygter, af VW kaldet  IQ.Light, De er standard allerede fra andet udstyrstrin, Style.

Der er valg mellem manuelt gear og automatisk DSG-gear.

Priserne for den fornyede T-Cross ligger mellem 250.000 og 382.000 kr.

Nærbillede af grill'en på T-Cross.
T-Cross har i de fleste udgaver fået avancerede matrix-lygter. De bindes sammen af en LED-lysstribe på tværs af fronten. Logoet er dog ikke belyst..

11.000 solgt

Siden lanceringen i 2019 er der i Danmark nysolgt næsten 11.000 styks af den Polo-baserede SUV. 8.000 af dem kører stadig på danske veje.

Den dyrere, Golf-baserede T-Roc er dog solgt i endnu flere eksemplarer, nemlig næsten 14.000.

 

Vil du modtage FDMs nyhedsbreve?

Tilmeld dig vores nyhedsbreve, hvis du vil holde dig orienteret om bilnyheder og forbrugerhistorier om livet som bilist.

Få FDMs nyhedsbreve