Skodas lille el-SUV skal være billig og rummelig

Når VW i 2026 introducerer den lille elbil ID.2, står Skoda klar til næsten samtidig at lancere en lille SUV med samme teknik. Epiq skal elbilen hedde, og den ventes at koste omkring 200.000 kr. i billigste udgave.

Sølvgrå Skoda Epiq bagfra.
Nyt om biler

Der er udsigt til mange spændende elbiler i miniklassen som supplement til bl.a. Peugeot 208 og Opel Corsa. Og de nye ser ud til at få en ganske moderat pris. Det gælder Citroën C3, som kommer til efteråret, og Renault, der ventes klar med Renault 5 til foråret 2025.

Volkswagen vil også være med. Den store tyske koncern er dog noget bagud, og vil først kunne levere de små elbiler i efteråret 2026. Men så kommer der virkelig også noget ud af ketchupflasken.

VW har vist den næsten færdige ID.2 (navnet er ikke bekræftet), og nu bliver Skoda meget konkret med sit bud i klassen. Skoda har frigivet billeder af en konceptudgave, der virker til at være ret tæt på den endelige bil.

Sølvgrå Skoda Epiq forfra.
Skoda Epiq ses her i en konceptudgave, men bortset fra den karikerede nederste grill, er designet tæt på det endelige.

Navnet afsløret: Skoda Epiq

Epiq bliver navnet, som dermed slutter sig til familietraditionen med et q som sidste bogstav. Skoda siger ikke, hvornår Epiq er klar til levering, men det bliver formentlig ret tæt på ID.2’s markedsintroduktion i september 2026. Den færdige udgave af Epiq præsenteres i hvert fald en gang i 2025.

I modsætning til ID.2, som er en traditionel, halvlav hatchback, er Epiq en SUV-type og bliver dermed en konkurrent til bl.a. Jeep Avenger.

Førerpladsen i Skoda Epiq.
Førerpladsen i Skoda Epiq ser ifølge konceptudgaven til at blive noget anderledes end den i VW ID.2. En stribe fysiske knapper har fundet vej til midterkonsollen under trykskærmen.

Men Epiq skal også konkurrere mod en lille el-SUV fra egen familie. VW ’ID.2 Cross’ kommer kort efter ID.2, formentlig i første halvdel af 2027.

4,10 meter kort, kæmpe bagagerum

Epiq er 4,10 meter lang, og rækkevidden ventes at blive lidt over 400 km. Bilen får mulighed for at sende strømmen retur til hjemme eller elnettet. Prisen forventes at begynde lige omkring 200.000 kr., siger Skoda. (ud fra en anslået europæisk pris på ca. 25.000 euro).

VW 'ID.2 SUV' i mørk profil.
VW har vist omridset af sin SUV-udgave, der svarer til Skoda Epiq. Den forhøjede bil ventes klar meget kort efter ID.2, det vil formentlig sige i 2027.

Epiq er lige så rummelig i kabinen som Skoda Scala, der er 26 cm længere, siger Skoda. Tilmed er Epiqs bagagerum 23 liter større end Scalas. Hele 490 liter kan der være, hvilket – måske tilfældigt – er det samme som i VW ID.2.

Ud over Skoda Epiq, VW ID.2 og VW ID.2 Cross kommer også Cupra med en lille elbil baseret på samme teknik. Der er ingen oplysninger om, hvor vidt Skoda senere vil lancere en hatchback, altså en mere direkte konkurrent til ID.2 og Cupra Raval.

Koksgrå Cupra Raval set oppefra.
Cupras bud i den lille elbil-klasse bliver denne Raval.

Vil du vide, hvornår nye elbiler lanceres?

Se den omfattende liste over nye elbilers ankomst til Danmark. Opdateres løbende.

Nye elbiler i 2024 og 2025