Spansk mærke skærper profilen med fem nyheder

Cupra giver Formentor og Leon et meget synligt facelift, og samtidig forbedres teknikken i plugin-hybriden markant. Mærket lancerer i alt fem nye eller opdaterede modeller i år.

Frontpartiet af sølvfarvet Cupra Formentor.
Nyt om biler

Cupra har efter lang tids dvale kastet sig ud i en større opgradering af sit modelprogram. Volkswagens spanske, sportslige og udtryksfulde mærke kommer med fem nyheder inden for kort tid.

Den vigtigste er den fuldelektriske Tavascan-crossover, men inden den arriverer til oktober, får to af de eksisterende modeller nu et kraftigt facelift.

Det gælder mærkets bestseller, crossoveren Formentor, og mellemklassemodellen Leon, som Cupra deler med søstermærket Seat.

Cupra Formentor skråt forfra.
Cupra Formentor har fået en helt ny og mere lukket front i den opdaterede udgave.

Mere tydelig Cupra-front

Begge får en meget synlig opdatering af særligt frontdesignet med et ekstra stort logo på fronten kombineret med nye, trekantede forlygter med mulighed for matrix-funktion. Trekantsdesignet videreføres bagtil, hvor Cupra-logoet nu er oplyst.

Formentor fås i Europa som benzin, diesel og plugin-hybrid. Særligt på opladningshybriden er der sket forbedringer, så eHybrid yder 272 hk, og den elektriske rækkevidde er kommet over 100 km. Desuden kan den hurtiglades med op til 50 kW.

Cupra Formentor set skråt bagfra. på studiebillede.
Bagtil er fornyelsen af Formentor mere afdæmpet, men bl.a. er logoet nu integreret med baglygtebåndet - og er nu oplyst. 

Kabinen er opgraderet med ny brugerflade, hvor det digitale instrumenthus og den 12,9 tommer store trykskærm er nye, inklusive indmad og menuer.

Også Leon som femdørs og stationcar

Samtidig med Formentor opdateres Leon, og det gælder både den femdørs og stationcaren. Her understreger Cupra sin sportslige stil ved at tilbyde en benzinmotor med 333 hk.

Også her er den udvendige, visuelle forandring tydelig, og modellen adskiller sig nu væsentlig mere fra Seat-versionen. I kabinen opleves den samme 12,9-tommer skærm som i Formentor med opkobling.

Cupra Leon som stationcar bagfra.
Cupra Leon har fået samme front som Formentor og adskiller sig dermed mere fra Seat-udgaven med samme navn.

Både Formentor og Leon ventes klar i Danmark i begyndelsen af juli.

Born får vilde kræfter

Den fjerde nyhed fra Cupra er et lille facelift af elbilen Born, som er Cupras version af VW. ID.3. Samtidig lanceres for første gang en ’GTi’ i form af VZ. Det er noget af en bandit med 326 hk fra én motor ved bagakslen kombineret med en ændret undervogn, kraftigere bremser m.m.

Den almindelige Born kommer lige før sommerferien, mens VZ-udgaven følger efter hen i august.

Cupra Leon stationcar set bagfra.
Leon har også fået lysende, rødt logo i forbindelse med faceliftet. Bilen fås både som femdørs og som denne stationcar.

Den sidste benzinmodel: Cupra Terramar

Endelig lancerer Cupra senere i år Terramar, en crossover en bagatel større end Formentor. Det bliver Cupras sidste model, som ikke er en ren elbil. Den fås med mildhybrid- og plugin-hybrid-teknik.

Der har været tvivl om, hvorvidt bilen ville være relevant i Danmark med hensyn til pris og afgift, men nu ser det ud til, at den kommer hertil midt i november.

Førerpladsen i Cupra Formentor med stor trykskærm på 12,9 tommer.
Førerpladsen i Cupra Formentor er fornyet med bl.a. denne store trykskærm på 12,9 tommer.

 

Nysgerrig efter nyheder om biler?

Motor følger løbende udviklingen inden for biler og ny teknologi

Se flere nyheder her