Elektrisk Opel overgår sin franske søster

Den næste Opel Grandland bliver helt elektrisk, selv om benzin- og hybridudgaver også kommer. Grandland skal leve op til sit navn – den bliver større end den gamle og end sin nære slægtning hos Peugeot, 3008.

Opel Grandland i guldfarve forfra.
Nyt om biler

Opels SUV-flagskib er på vej i en helt ny, helt elektrisk og noget større udgave.

Den nye Grandland er som søsterbil til Peugeot 3008 baseret på Stellantis-koncernens ’batteri-fokuserede’ platform, hvor rene eludgaver har haft fortrinsret i udviklingen, men hvor der også er basis for benzinmotorer med og uden hybridteknik.

Platformen kaldet STLA Medium giver i både E-3008 og Grandland mulighed for et batteri på 98 kWh (netto) og en rækkevidde på 700 km. Standardbatteriet på 73 kWh (netto) forventes at give en rækkevidde på 525 km.

Guldfarvet Opel Grandland forfra.
Designet på Grandland er tydeligt inspireret af konceptbilen Experimental fra 2023 (eller også var konceptbilen modelleret efter Grandland). Frontdesignet er en ny udgave af Opels 3D Vizor-design.

Grandland større end forgænger og 3008

Mens batterier og formentlig motorer er ens i de to Stellantis-biler, er Opel-udgaven tydeligt større.

Grandland er vokset 17 cm i længden og seks cm i bredden i forhold den hidtidige generation, og den overgår Peugeot-versionen på alle leder. Grandland er 13 cm længere og to cm højere end 3008, og interessant er også, at akselafstanden er større – ca. fem cm.

Det giver formentlig bedre bagsædeplads end i den franske udgave, men Motor har dog ikke haft lejlighed til at sidde i Grandland. De fem cm kan være velanbragte, da Peugeot 3008 ikke imponerer i bagsædeplads i forhold til sin størrelse.

Opel Grandland bagfra med ladekabel tilsluttet.
Grandland tilbydes med to batteristørrelser; et der rækker til ca. 525 km og et større (fra 2025), som giver ca. 700 km.

Dimensionerne placerer Grandland mellem 3008 og 5008, dog tættest på 3008.

El, benzin og plugin-hybrid

Opel Grandland får samme benzinmotor med mildhybrid-teknik som 3008, men derudover går Grandland solo ved at komme som plugin-hybrid. Op til 85 km på strøm kan den klare efter de officielle tal.

Hvilke versioner, der kommer til Danmark, er ikke afgjort, men den rene elbil er formentlig den eneste sikre.

Førerpladsen i Grandland.
Opel holder fast i nogle fysiske knapper. Under den enorme, 16-tommer midterskærm er der en række (elektroniske) knapper til særligt klimaanlæg.

Også i kabinen er de to søskende fuldstændig forskellige. Grandland får en ægte Opel-førerplads i moderne udgave. Det flade instrumenthus ses traditionelt gennem rattet og ikke henover som hos Peugeot.

Og så holder Opel fast i lidt flere fysiske knapper. Under den enorme, 16-tommer midterskærm er der en række (elektroniske) knapper til særligt klimaanlæg.

Lysende logo på fronten af Grandland.
Grandland fås med adaptive matrix-lygter (uden for billedet). Markant er logoet belyst.

Dansk lancering uvis

Grandland fås med adaptive matrix-lygter, hos Opel kaldet Intelli-Lux Pixel, som nu er helt oppe på 50.000 individuelle lyselementer.

Grandland går i produktion til efteråret, men det er uafklaret, hvornår den danske importør får biler hjem.

Rød lysskrift bag på Grandland
Grandland bliver nem at genkende bagfra med Opel-navnet i konstant rød belysning.

 

 

Vil du vide, hvornår nye elbiler lanceres?

Se den omfattende liste over nye elbilers ankomst til Danmark. Opdateres løbende.

Nye elbiler i 2024 og 2025