Fiat får fart på: klar med sin 3. elbil

Grande Panda hedder den nyeste og tredje elbil fra Fiat, som viser nyt design til det italienske mærke. Teknikken er en anden, end hos både 500 og 600.

Gul Fiat Grande Panda forfra.
Nyt om biler

Endnu inden Fiat har lanceret den elektriske 600-model i Danmark, hiver mærket klædet af endnu en elbil, som får et delvist nyt navn: Grande Panda.

Nyheden bliver en slags afløser for den 13 år gamle Panda (som har været i produktion til nu) - en SUV-agtig bil i mikroklassen. Ved at tilføje et Grande indikerer Fiat, at den nye Panda er større.

Med en længde på 3,99 meter placerer den sig i miniklassen, hvor vi også finder modeller som Citroën C3 og Jeep Avenger. Grande Panda er samtidig ca. 20 cm kortere end 600-modellen.

Den nye Panda er en fempersoners, femdørs bil.

Gul Fiat Granda Panda bagfra.
Fiat Grande Panda er en lille SUV med markante former og høj selvtillid. Bemærk f.eks. det store, tydelige Fiat-navn på bagklappen. Panda er i hvet fald stolt af at være en Fiat.

Beslægtet med Citroën C3 og Opel Frontera

Grande Panda deler hverken teknik med den lille 500, den større 600 eller Jeep Avenger.

Fiat Grande Panda er baseret på samme platform (STLA Smart) som Citroën C3/C3 Aircross og Opel Frontera. Dermed skifter Fiat for første gang til en global platform.

Bilens tekniske basis betyder, at Grand Panda både kommer som ren elbil og med benzinmotor. Fiat giver ingen tekniske detaljer, men hvis motor og batteri er som hos Citroën ë-C3, får bilen et batteri på 44 kWh og en mulig rækkevidde lige over 300 km. Et mindre og et større batteri, som passer til bilen, findes også på hylderne hos Stellantis.

Motoren yder 113 hk.

Gul Fiat Panda fra siden.
Grand Panda fremstilles i lyse farver, bl.a. denne gule og har sit navn indgraveret i dørsiderne. Op til 17 tommer hjul tilbydes.

Pris ukendt - men nok billig

Dansk lancering og endsige pris er der ingen oplysninger om, ej heller om både el og benzin kommer. Planen har hidtil lydt på årsskiftet 2024/2025.

Med tanke på de gunstige priser på Citroën ë-C3 vil Grande Panda sandsynligvis også få en attraktiv pris, formentlig omkring de 200.000 kr. for den elektriske udgave.

Fiat Grande Panda bliver en global bil, der først lanceres i Europa, Mellemøsten og Afrika, men senere kommer til andre verdensdele. Fiat oplyser ikke, hvor Grande Panda skal fremstilles.  

 

Vil du vide, hvornår nye elbiler lanceres?

Se den omfattende liste over nye elbilers ankomst til Danmark. Opdateres løbende.

Nye elbiler i 2024 og 2025